Tot eind december exposeren Ans Hattink en Constance Zwartkruis in de vitrines en aan de wanden van de bibliotheek in Mill.

Ans Hattink is ruim 25 jaar geleden in de “Kleine Wereld” gestapt, de wereld van 1:12. Haar zoon bracht haar op het idee om een poppenhuis te kopen, dit werd een Engels Landhuis, casco dat wel. Dus ze ging aan het schilderen, behangen, glas in de ramen zetten, kozijnen, deuren en verlichting, een mega klus in het klein. Hierna ging zij verzamelen, dopjes, knopjes, kantjes, stofjes, popjes, servies en hout, hiervan werden meubeltjes gemaakt o.a. naar aanleiding van artikelen en tekeningen uit het tijdschrift Poppenhuizen en Miniaturen.

Na verloop van tijd ging zij ook kleine tafereeltjes maken, zij hoort van anderen dat dat leuk is om naar te kijken dat is ook de reden dat wat zij heeft gemaakt nu in de vitrine staat. Gewoon om er in gedachten even binnen te lopen.

Ook exposeert Constance Zwartkruis uit Grave haar schilderijen in de bibliotheek van Mill. Zij is autodidact, maar schildert al bijna 20 jaar.

Zij raakte bekend met schilderen, waaronder aquarellen, tijdens een workshop en het bleek dat zij talent had. Sindsdien heeft zij een omvangrijk en veelzijdig oeuvre opgebouwd. Haar inspiratie haalt Constance uit de natuur en de gewone dingen die je omringen. Zij schildert realistisch met impressionistische invloeden. Mooi om te zien, wij wensen u veel kijkplezier toe!

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek:

  • Maandag van 14.00 tot 19.00 uur
  • Dinsdag van 14.00 tot 17.30 uur
  • Woensdag van 10.00 tot 12.00 uur en 14.00 tot 17.30 uur
  • Vrijdag van 14.00 tot 19.00 uur
  • Zaterdag 10.00 tot 13.00 uur

De bibliotheek is te vinden in het souterrain van Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill.