Naast het luisteren naar de diversiteit in muziekgenres wordt er door heel veel kinderen, jongeren en volwassenen met grote passie muziek gemaakt.

In een band, een klein of groot orkest, als soloartiest! Met grote of kleine instrumenten, het kan allemaal!

Zo ook in Mill waar bij de jubilerende Muziekvereniging St. Willibrord elke week met veel passie en onder deskundige leiding van Eric Roefs wordt gerepeteerd voor een aantal bijzonder mooie muziekstukken. Dit alles om ook voor het aankomende reünieconcert een klinkend programma te kunnen presenteren.

Muziek van alle tijden! Dat klinkt toch als muziek in de oren...

Met enige trots is te vermelden dat er voor dit reünieconcert ook samen met een aantal oud-leden van de harmonie wordt gerepeteerd, ter gelegenheid van het 80-jarig jubileum. De leden van toen mochten bij deelname aan dit concert aangeven wat zij destijds als hun favoriete muziekstuk hebben beleefd en welk zij graag nóg een keer zouden willen spelen met het harmonieorkest van vandaag.

Dit heeft er aan bijgedragen dat er tijdens dit concert een aantal unieke composities op het repertoire staan. Muziek uit films, herkenningstunes van TV series, muziek van vooraanstaande bands die hun sporen in de muziek al dubbel en dwars verdiend hebben zoals Coldplay en Deep Purple. Werken van vooraanstaande Nederlandse muziekschrijvers voor harmonie- en fanfare zoals Jacob de Haan met La Storia, die hij destijds speciaal heeft gecomponeerd en opgedragen aan zijn grote voorbeeld Ennio Morricone.
Kortom: Muziek van vroeger is de Muziek van vandaag!

Tentoonstelling ’80 is prachtig!’

80 jaar Muziekvereniging St. Willibrord Mill betekent ook dat er veel informatie is over de geschiedenis van de vereniging. Een speciale commissie heeft zich enorm ingezet en heel veel documenten, attributen en fotomateriaal weten te verzamelen en samengebracht in een bijzondere tentoonstelling. De opening van de tentoonstelling is eveneens op 18 november tijdens het Reünieconcert. Daarna is de tentoonstelling nog door belangstellende gedurende 2 weken te bezichtigen en dagelijks toegankelijk in de Passage naar het gemeentehuis, tijdens de openingstijden van Myllesweerd.

Waar en wanneer?

Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren en genieten van dit speciale reünieconcert op: zaterdag 18 november a.s. in Myllesweerd, Mill.
Na het concert is er eveneens al gelegenheid om de tentoonstelling ’80 IS PRACHTIG!’ te bezichtigen.
Aanvang: 20.00 uur. De toegang is gratis.