Aanstaande zaterdag 18 november staan de Wilbertoordse huiskamers bol van spel, spanning en gezelligheid.

Nee, geen tv aan, daar hebben ze even geen tijd voor. In plaats daarvan komen o.a. laptops, tablets en iPhone’s op tafel. Gezellig met elkaar de digitale snelweg op, maar ook moeten er boeken, tijdschriften en het Wilbertoordse Willy’s Venster ingezien worden.

Zaterdagmiddag

Als voorproefje op de quiz vraagt de organisatie een paar personen per team (mag ook het hele team zijn) op zaterdagmiddag 18 november tussen 15.00 en 15.15 uur aanwezig te zijn op het Sint Josephplein te Wilbertoord. “Kijk gewoon wat daar gaat gebeuren, maar kom op tijd anders mis je misschien enkele aanwijzingen,” aldus de organisatie.

Deelnemers

Vijfentwintig teams hebben zich ingeschreven voor de Wilbertoordse dorpsquiz Kwisutwel die op zaterdagavond 18 november van start gaat. Eén afgevaardigde per team kan om 19.30 uur een goodie bag met inhoud (het kwisboek, een usb-stick en nog wat andere materialen) afhalen bij café Amanshof te Wilbertoord... en door..., want er moet gewerkt worden. Degene die de goodie bag afhaalt moet de teamnaam en het teamnummer doorgeven. De organisatie adviseert de teams om de rubrieken goed te verdelen onder de teamgenoten, want de tijd is kort.

Quiz

De quiz bestaat in totaal uit 13 rubrieken, waar onder breinbrekers, sportvragen, natuurvragen en natuurlijk ook vragen over Wilbertoord. Ook kunnen de creatieve dorpsgenoten hier hun punten scoren en om het een beetje spannend te maken moet er een code gekraakt worden.

Sponsoren

Maar liefst 34 sponsors zijn verwerkt in de quiz en om deze rubriek naar behoren te kunnen maken, moet men naar de website of de facebook pagina van de betreffende sponsor. Om extra punten te kunnen scoren mag elk team één keer de joker inzetten; het team bepaalt zelf voor welke rubriek. Dit moet dan wel op de voorzijde van het kwisboek aangegeven worden!

Geheime opdracht

Ook is er dit jaar weer een ‘geheime opdracht’ waarvoor één afgevaardigde per team naar café Amanshof moet komen. Deze opdracht gaat men niet allemaal tegelijk uitvoeren; er wordt gewerkt in groepjes. Teams kunnen op pagina 3 en 23 van het kwisboek lezen op welke tijd de afgevaardigde van hun team naar Amanshof moet komen. Wees op tijd, want te laat... dan kun je hier niet meer aan deelnemen. En zoals bij de 1e en 2e Kwisutwel moeten de teams ook weer met een paar personen de straat op. Kortom, variatie genoeg en er zit zeker voor iedereen een rubriek bij die hij of zij ambieert.

Sluiting

Klokslag 23:30 uur moet het kwisboek weer in de juiste pagina volgorde worden ingeleverd bij café Amanshof. Na die tijd viert elk team zijn/haar eigen feestje, dat kan op de eigen locatie maar ook Ruud en Marion zijn dan uiteraard bereid om nog enkele uurtjes gezelligheid te bieden.

Inschrijven

Lijkt dit je wel iets en heb je nog niet ingeschreven? Dan snel... Dit kan nog t/m donderdag 16 november. Stel een team van 5 tot 10 personen samen en schrijf je in via het inschrijfformulier in ’t Willy’s Venster of via www.wilbertoordonline.nl.

Prijsuitreiking

Eén week heeft de organisatie van Kwisutwel de tijd om alle kwisboeken door te spitten en de behaalde punten in kaart te brengen. Maar in de week van 19 tot en met 24 november blijft het ook voor de organisatie nog spannend, want gedurende deze hele week kunnen er nog punten gescoord worden!! Op vrijdagavond 24 november worden alle deelnemers aan Kwisutwel uitgenodigd voor de prijsuitreiking c.q. feestavond bij café Amanshof. Aanvang: 20.30 uur.