Afgelopen donderdagavond organiseerde het Ondernemers Collectief Mill (OCMill) in Kasteel Aldendriel een ondernemers-netwerkavond.

Deze keer werd deze in de vorm gegoten van een Tv-programma met inspirerende en interessante gesprekken met lokale ondernemers. De sfeervolle inrichting, de spontane, humoristische maar ook interessante verhalen van ondernemers en de muzikale omlijsting door de Eightball Boppers maakte deze opzet tot een succes. Volgens alle aanwezige zeker voor herhaling vatbaar.

Gesprekken

Tijdens OCMill Herfstgasten sprak Corné Kremers met enkele ondernemers die in onze gemeente wonen, geboren zijn of hier werken. Zo was er een gesprek met Ad en Ralf Berends. Ad nam ooit de zaak van zijn vader over en vormde deze om naar Berends Bloemenhuis. Ondertussen is Ralf Berends eigenaar van Berends Bloemsierkunst. Het verschil tussen ondernemen vroeger en nu kwam aan de orde, maar ook het belang van samenwerking en creativiteit werd onderstreept.

Daarna schoof Rob Slaats aan. In 2012 besloot hij te stoppen met de kapsalon aan de markt. Al in 2007 was er sprake dat hij er moest verhuizen omdat de winkelpanden gesloopt zouden worden. Detail, het pand staat er nog steeds. Rob besloot mede-eigenaar te worden van de Barberstation. Zij hebben vestigingen in Eindhoven, Arnhem en Nijmegen. Daarnaast is Rob verantwoordelijk voor de opleidingen van de eigen kappers. Onlangs was hij in Canada omdat ook daar belangstelling is voor dit concept en in december gaat hij op uitnodiging naar Taiwan om meer te vertellen over de Barberstation en hun eigen producten.

Anna Hajrapetian is geboren in Armenië en kwam op haar negende naar Nederland. In Rome maakte ze tijdens een vakantie kennis met bijzondere chocolade en merkte dat deze in Nederland niet verkrijgbaar was. Ze besloot een onderneming op te zetten onder de naam MilaChocolata. Ondertussen levert zij bijzondere en gepersonaliseerde chocolade-creaties aan tal van bedrijven in binnen- en buitenland. Ze woont nu alweer een hele tijd in Mill en had hier een jaar lang een winkel op de markt. Dit om niet alleen te ervaren hoe het is om aan bedrijven te leveren, maar ook direct aan particulieren.

Verder was de in Langenboom geboren en getogen Jochen vd Steijn te gast. Als DJ Jochen Miller toert hij over de hele wereld met zijn show. Deze week staat hij met een aantal optredens in China en daarna reist hij door naar Japan. Zalen van 10.000 tot 20.000 uitzinnige fans zijn hierbij geen uitzondering. In een openhartig gesprek vertelde hij over dit bijzondere vak en dat hij als kind niet tegen harde muziek kon en absoluut geen ritmegevoel had. Het was een openhartig gesprek over een bijzonder vak.

TV

Van OCMill Herfstgasten zijn ook TV-opnames gemaakt door de Lokale Omroep Mill en inmill.nl. Binnenkort zijn deze bij zowel de L.O.M. te zien als via de site inmill.nl te bekijken.