De winnaars van Kwisutwel 2017 zijn bekend. Vrijdagavond 24 november werden tijdens de feestavond de prijswinnaars bekend gemaakt en team 18 Belletje Bubs (familie van Berlicum) uit Wilbertoord ging met ruim 7 punten verschil met de nummer 2 met de 1e prijs naar huis.

De dorpsquiz uit Wilbertoord bestond dit jaar uit 13 rubrieken; er waren vragen bij waar parate kennis voor nodig was, maar ook moest men de digitale snelweg op.

De organisatie had ervoor gezorgd dat er behalve de blokvragen ook behoorlijk wat doe-rubrieken bij waren, zoals de geheime opdracht waarbij 1 persoon p/team blokjes moest omgooien met een nylonkous met bal erin op het hoofd; een behendigheidsspel waar ook een stukje geluk bij te pas kwam. Verder moesten de teams de straat op om memorykaarten te ruilen; er moest een eierwarmer geknutseld worden; met z’n allen op de foto als “familie Flodder”, maar er moest ook een code gekraakt worden. Nadat de code gekraakt was moest er een brief gepost worden en een retourenvelop met foto van het naambord moest binnen 1 week weer terug zijn in Wilbertoord. Teams konden extra punten scoren door de brief zoveel mogelijk kilometers te laten maken en de winnaar, Belletje Bubs, lukte het om de brief van Wilbertoord naar China en binnen 1 week weer van China in Wilbertoord te krijgen. Een race tegen de klok, maar het was gelukt binnen de gestelde tijd.

Team 19 Tis-wa werd 2e en team 16 Rondum de Kruusing werd 3e bij Kwisutwel 2017; de poedelprijs was voor team 10 De Binding. Alle teams hebben genoten van de opdrachten en met name van de foto-opdracht: “maak met jullie team een ‘flodder-foto’ en probeer zoveel mogelijk details van een originele flodder-foto hierin te verwerken”. Team 15 Clan van de Oliesjeik zette hiervoor opa in een rolstoel, ze toverden een Amerikaanse auto ergens vandaan en het gehele team verplaatste zich naar een sprekend lijkende locatie in Wilbertoord; een geweldige foto!

De organisatie kan spreken van een geslaagde en gezellige dorpsquiz en vast staat dat de volgende quizavond in Wilbertoord in 2019 is.