Computerhulp van Langenboomse Zorg Centraal bij D’n Inloop in De Wis in Langenboom op donderdagmiddagen van 13.30 tot ca. 14.30 uur. We geven advies bij het gebruik van mobiele telefoon, tablet, laptop/pc van elk merk en model.

Een van de bronnen van malware, rommelsoftware en zelfs virussen zijn USB-geheugensticks. In de duurdere versies zit vaak gratis rommelsoftware zoals back-up programma’s die op je pc geïnstalleerd worden. Zaak is dus om elke geheugenstick die je koopt of krijgt eerst aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Open de Verkenner (met Ctrl+e), plaats de USB-stick en wacht tot de naam in de verkenner verschijnt. RECHTSklik op die naam en selecteer ‘Scannen met (naam van je virusscanner). Na een paar klikken en minuten zie je of de stick veilig is om te gebruiken. Nieuwe geheugensticks ontdoe je van eventuele rommelsoftware en reclame door nog eens met de RECHTermuisknop op de naam te klikken en ‘Formatteren’ te selecteren. Standaard voor een pc of laptop is het FAT32 bestandssysteem. Eventueel kun je de stick een naam geven. Vink het vakje ‘snelformatteren’ aan en klik op ‘Starten’. Na enkele ogenblikken is de stick gebruiksklaar. Let op dat bij het formatteren van een eerder gebruikte geheugenstick alle inhoud uit de stick gewist wordt.
Trek nooit een USB-geheugenstick uit de pc. Rechtsklik na gebruik op de naam van de stick en selecteer ‘Uitwerpen’ of klik op het USB-icoontje rechtsonder in het systeemvak. Wacht tot de melding rechtsonder verschijnt dat de stick veilig uitgenomen kan worden.

Twijfel je of kom je ergens niet uit? Kom naar d’n Inloop! Breng de laptop, tablet of mobiele telefoon mee, inclusief toebehoren. Bij een kopje koffie of thee, in een gemoedelijke sfeer proberen we je vragen te beantwoorden of advies te geven zodat je optimaal gebruik maakt van de digitale hulpmiddelen. Ons advies en hulp én de gezelligheid zijn gratis.