Zoals bekend, is D'n Inloop (in gemeenschapshuis De Wis) in Langenboom elke donderdagmiddag open, met mogelijkheid voor een praatje, een spelletje, kortom gezellig samenzijn.

Ook is er elke donderdag van 13.30 tot 14.30 uur de mogelijkheid om hulp te vragen bij problemen met uw computer, laptop, tablet, mobiel etc.

Die vragen kunnen overal over gaan, bijvoorbeeld:

Kan de Android (mobieltje/tablet) sneller?

Jazeker, dat kan. Hieronder een viertal tips:

  1. Ruim je homescreen op: verwijder onnodige icoontjes en grote/zware widgets. Ook is het raadzaam om, je bewegende wallpaper, om te zetten naar een "normale" variant, aangezien dynamische wallpapers veel geheugen en bovendien veel stroom gebruiken. Houd de vinger enkele seconden op het icoontje, en kies daarna voor verwijderen of prullenbak.
  2. Verwijder onnodige apps. Vaak download en gebruik je een aantal apps, die je vervolgens nooit meer opstart. Het advies is om minstens een paar honderd MB vrij te houden om te voorkomen dat het systeem wordt vertraagd. Houd de vinger enkele seconden op het icoontje en kies voor deïnstalleren, of ga naar Instellingen/Apps/selecteer de te verwijderen app/kies Verwijderen.
  3. Verwijder cache-data van de apps: veel apps slaan tijdens het gebruik een hoeveelheid cache-data op. Daarmee worden ze weliswaar sneller weer geladen, maar het kan ook zorgen voor vertraging van het Android-systeem. Ga naar Instellingen/Apps/selecteer de app/kies Opslagruimte/kies Cache Wissen.
  4. Fabrieksinstellingen resetten: het is wellicht een heel ingrijpende manier, maar wel één van de beste manieren om het apparaat sneller te maken. Let er echter wel op dat na het herstellen van je toestel, alle apps en gegevens weg zijn. Het is dus raadzaam om vooraf een back-up te maken, zodat de belangrijkste zaken behouden blijven. Toch resetten: Instellingen/resetten/Fabriekinstellingen herstellen.

Nog vragen?

De computerhulpgroep is elke donderdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur aanwezig. Neem het apparaat mee, (met eventueel de oplader). Onder het genot van een kop koffie of thee, zullen we proberen uw problemen op te lossen, vragen te beantwoorden, te begeleiden waar mogelijk, of advies te geven.

Behalve de gratis adviezen en hulp, is het ook elke donderdagmiddag heel gezellig!