‘De beste tributes aan het eind van het jaar’

Traditiegetrouw het jaar goed uit gaan met de beste tributebands. Voor velen is het geen verrassing meer dat je een topavond kunt beleven op de laatste zaterdag van het jaar in De Pul Uden.

Op zaterdag 30 december brengen Black Pearl en Best of Foo er odes aan hun respectievelijke helden: Pearl Jam en Foo Fighters. Daarmee herhalen beide bands drie succesvolle edities: in 2013, 2014 én 2015 was het telkens volle bak. Best of Foo herbergt de gitaristen Erik van der Ven uit Haps en Wilbertoorder Tom Verstegen.
Dit jaar wordt Thin Lizzy tribute Philo aan het lijstje toegevoegd. Met een breed repertoire is deze band een aanvulling op de avond. In de nieuwe opzet zal Philo tijdens de pauze een show in de Foyer opvoeren.

Best of Foo

Volgens VPRO’s 3voor12 lijkt het coveren van Foo Fighters op het eerste gezicht een onmogelijke taak. Maar na een dampende avond concludeert het alom gewaardeerde platform voor alternatieve popmuziek: “Best of Foo beschikt wel degelijk over de muzikale power die de ‘Foos’ ook uitstralen.” VPRO’s 3voor12 roemt de ‘strakke sound’ van Best of Foo, “die zichtbaar plezier heeft en als een eenheid zijn setlist afwerkt.”

Black Pearl

Black Pearl is de beste Pearl Jam tribute uit de regio. Geen lookalikes maar des te meer soundalikes. Op hun eigenzinnige manier weten deze vijf Brabanders Pearl Jam goed te benaderen, met een overtuigende show. Rockklassiekers als Alive, Black en Jeremy, maar ook Betterman, Corduroy en State of love and trust komen stuk voor stuk voorbij.

Kaarten

Black Pearl start om 21.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop € 12,50 en zijn verkrijgbaar bij Ticketmaster en via www.livepul.com.