Foto: Martien van Dommelen

De regionale fotoclub Kiekus is weer helemaal klaar voor de jaarlijkse expositie eind deze maand.

Op 26, 27 en 28 december gaan de deuren van ’t Wapen van Wanroij weer wagenwijd open voor iedereen die de mooiste foto’s van alle leden wil bewonderen.

Fotoclub Kiekus staat in de regio bekend als een actieve fotoclub. De leden komen 2-wekelijks bij elkaar om met elkaar alle fotografische uitdagingen aan te gaan die op het programma staan. Dit heeft het afgelopen jaar geleid tot het mooie resultaat van 4x Brons bij de Bondsfotowedstrijd.

De club staat open om aan te sluiten bij allerlei culturele activiteiten in de regio. Dit jaar is er bv. gefotografeerd in de oude zuivelfabriek in Sint Anthonis in de aanloop naar de opvoeringen van het openluchtspel ‘In de schaduw van de Romfabriek’.

Kiekus heeft zich natuurlijk ook laten inspireren door het thema ‘100 jaar De Stijl’ en dat heeft een ‘stijlvolle’ fotoserie opgeleverd, die te bewonderen is in de gang naar de expositiezaal.

Een aantal leden is druk geweest met het renoveren van de presentatieborden en het resultaat daarvan is dat al die mooie foto’s prachtig tentoongesteld zullen worden. Sommige leden exposeren een serie, anderen laten hun beste foto’s van het jaar zien, in kleur en/of zwart-wit.

Tijdens de expositie kunnen zoals gebruikelijk ook de nieuwe portfolio’s van alle leden worden bekeken, onder het genot van een kopje koffie of een drankje. Daarnaast kunnen de bezoekers genieten van een aantal audiovisuele series van de HDAV-groep Wanroij.

Op woensdagavond 27 december zal Theo Bosboom een presentatie geven van zijn werk. Bosboom (1969) is een professioneel fotograaf met de natuur als grote inspiratiebron. Hij is bekend van zijn schitterende natuurfoto’s en hij sleepte daarmee al diverse prijzen in de wacht. In 2015 won Theo Bosboom de Zilveren Camera voor zijn fotoserie ‘Na de brand’, over de gevolgen van een verwoestende brand op de Hoge Veluwe. Bosboom heeft al diverse fotoboeken uitgebracht, zoals ‘Dromen van wildernis’ en ‘Iceland pure’.

De expositie van Fotoclub Kiekus is te zien op dinsdag 26, woensdag 27 en donderdag 28 december a.s. dagelijks van 13.30 - 17.00 uur. De entree is gratis.

De presentatie van Theo Bosboom is op woensdag 27 december van 19.30 - 22.30 uur. De zaal is dan open vanaf 19.00 uur. Voor leden van de Fotobond is (op vertoon van de ledenpas) de entree gratis; anderen betalen € 5,-.

Plaats: ’t Wapen van Wanroij, Kwikstraat 6 te Wanroij.
Voor meer informatie kan men contact opnemen met:
Rens Hubers: 06 470 245 18
Herman Peters: 06 373 216 99
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.