Op donderdagmiddag 21 december hebben de leerlingen van leerjaar 1 en 2 van het Merletcollege in Mill zich in het zweet gerend voor het goede doel onder het toeziend oog van ouders, familie en docenten.

In de school was door gymdocenten en examenklas LO2 (gymnastiek) een hindernisbaan uitgezet met vele hobbels en obstakels. Klimmend en klauterend moesten de leerlingen zoveel mogelijk rondjes rennen. Eerst was leerjaar 1 aan de beurt en daarna leerjaar 2. Natuurlijk deden er ook docententeams mee. De leerlingen mochten zich ook verkleden en voor de origineelste outfit was er een mooie prijs.

Vooraf hadden de leerlingen zich laten sponsoren door familie en vrienden. De opbrengst van deze sponsorloop komt geheel ten goede aan de Sundial school op Sint Maarten. Eén van de docenten van het Merletcollege in Mill heeft daar gewerkt en daardoor hebben we korte lijntjes met deze school. Natuurlijk hebben de leerlingen uit leerjaar 3 en 4 ook hun bijdrage geleverd. Zij hebben kerststolletjes verkocht, in totaal ruim 3000. Met deze beide acties hebben we in totaal € 5000,- opgehaald voor de Sundial school. Dit geld zal worden besteed aan medische zorg, schoolgeld, schoolspullen en voeding voor die leerlingen die met de orkaan echt alles zijn kwijtgeraakt. Oud-leerlingen van de Sundial school hebben de cheque van € 5000,- symbolisch in ontvangst genomen. Tevens was er een skypeverbinding met de directeur van de Sundial school. Zij was erg blij met deze mooie opbrengst en zal het Merlet in Mill op de hoogte houden hoe het ingezamelde geld wordt besteed.