Desolation

Dit jaar gaat Grandcafé ’t Lagerhuis aan de Beerseweg in Mill regelmatig live muziek programmeren op zondagmiddag.

Zondag 21 januari was er NixMoet te horen. Maar ondertussen zijn er al diverse andere data in de muziek-agenda opgenomen. Deze meestal akoestische en semi-akoestische optredens starten om 16.00 uur en de toegang is gratis.

Zondag 18 februari - Desolation

Desolation is als beatgroep opgericht eind 1966. Na enkele succesvolle jaren viel de groep uiteen door studie, huwelijk enz, waarna 4 leden besloten door te gaan met meer alternatieve rockmuziek en eigen nummers. Eind jaren 70 werd een Desolation reünie georganiseerd. Dit sloeg zo goed aan dat er nog verschillende plaatsvonden, waarop de groep besloot weer te gaan repeteren en optreden. Dit duurde tot ongeveer 2005, waarna de groep zichzelf ontbond. Maar het bloed kruipt, waar het niet gaan kan en 2 jaar geleden besloten 3 leden verder te gaan in akoestische vorm. Dit bleek een goede formule en zodoende kun je Toon (zang, gitaar, ukelele en mondharmonica), Willy (zang en gitaar en 12 snarige gitaar) en Tonny (bas en zang) regelmatig live horen.

Zondag 4 maart - Two Stools

Het Akoestisch Duo Two Stools is ontstaan doordat een tweetal Muziekvrienden het idee kregen om samen toch muziek te blijven maken. Dit nadat ze op dat moment beide net met een band waren gestopt. Hiermee schoten Harry Hendriks en Rob Meulepas is de roos, want al snel bleek er veel vraag te zijn naar hun concept. Een Rock & Blues duo, met slechts een kleine geluidsset, 2 barkrukken en 2 echte rasmuzikanten. Two Stools brengt nummers ten gehore van Bob Dylan tot Metallica en dat overgoten met hun eigen sausje.

Zondag 29 april - The Greyhounds

The Greyhounds is een semi-akoestische band waarbij het plezier van muziek maken voorop staat. De bandleden groeiden op in de 60/70-er jaren en dat is herkenbaar in het repertoire. Naast nummers van Bob Dylan en CCR komen ook andere bekende artiesten en bands voorbij. Daarbij schrijven de 4 muzikanten van The Greyhounds ook eigen songs die goed in het repertoire passen. Deze band bestaat uit Arie Arts zang en gitaar, Willy Daamen zang en basgitaar, Tiny Strijbos zang en toetsen en Ton van Creij op gitaar en mondharmonica.

Agenda

Reserveer ook alvast zondag 1 april (1e paasdag) in de agenda. Dan staat er namelijk een Beatles tribute-band op het podium. Binnenkort hoort en leest u hier meer over. Like ook de Facebookpagina van ’t Lagerhuis om op de hoogte te blijven en check regelmatig www.lagerhuismill.nl.