Op uitnodiging van het Regio-orkest Oost Brabant (R.O.B) bereidt ook de Millse harmonie zich al bijna twee maanden voor op een uniek uitwisselingsconcert met het R.O.B. op 4 maart a.s. in de theaterzaal van Myllesweerd te Mill.

De Millse harmonie zal o.l.v Eric Roefs de spits afbijten met een sterk afwisselend muzikaal programma. Na de pauze is het aan het R.O.B. o.l.v. Bart van Zutven om het publiek te laten genieten van een aansprekend muziekprogramma. Beide orkesten staan garant voor een veelbelovend concert voor alle liefhebbers van harmoniemuziek

Ontstaan R.O.B.

Ongeveer 11 jaar geleden was er vanuit een aantal muzikanten van het Vierdaagse Orkest sterk de behoefte om ook na dit grote evenement in een orkest door te gaan en werd er gestart met een project-orkest. Dit project-orkest met muzikanten uit de hele regio kreeg al snel de naam Regio-orkest Oost Brabant ook wel als het R.O.B. bekend.

Na een aantal jaren is er sprake van een vaste kern van muzikanten, maar elk jaar opnieuw moet voor een volledige bezetting muzikanten gevraagd worden naar bereidheid en beschikbaarheid om het orkest compleet te maken. Hierdoor kan het aantal muzikanten per jaar verschillen.

Toch lukt het steeds om met 40 tot 45 doorgaans getalenteerde muzikanten zowel lichte, als de wat meer uitdagende klassieke muziekstukken in te studeren.

Van september tot februari zijn er verspreid over deze periode een 10-tal repetities op zondag van 10.00 tot 14.00 uur. Tevens is men in deze periode bezig om aansluitend in maart een aantal concerten te verzorgen bij muziekverenigingen in de regio.

Het concert vindt plaats in Myllesweerd, Kerkstraat 1 te Mill. Aanvang: 14.00 uur. De toegang is gratis.