De provincie Noord-Brabant is begin dit jaar gestart met een studie naar de problemen en oplossingen voor de N264 tussen de A50 bij Uden en de randweg in Haps. Deze N264 loopt door de bebouwde kom van Sint Hubert.

Afgelopen dinsdag 20 februari jl. werden inwoners geïnformeerd over de studie en over de wijze waarop eenieder zijn of haar inbreng daar in kan hebben.

Omgevingsmanager

De bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente en vond plaats in gemeenschapshuis De Jachthoorn. Zo’n 120 belangstellenden lieten zich bijpraten door wethouder Van den Boogaart, door mevrouw Vosters van het adviesbureau Tauw/Advin en door de heer Peters van het bureau Goudappel Coffeng. De heer Peters zal in het verdere traject namens de provincie Noord-Brabant als omgevingsmanager optreden. Dat betekent dat hij het schakelpunt is tussen de omgeving (o.a. inwoners van Sint Hubert, belangengroeperingen e.d.) de betrokken overheden en de onderzoekers.

Actief

Tijdens de avond werd een beeld gegeven van het doel en de opzet van de studie, de aanleiding, de afbakening en de planning. Er werd echter vooral ingegaan op hoe de omgeving en andere stakeholders actief in het proces worden betrokken. Belanghebbenden en belangstellenden kunnen de voortgang van het project volgen via de website van de provincie Noord-Brabant: www.brabant.nl > onderwerpen > verkeer en vervoer > wegen > wegenprojecten in brabant > N264 Uden - Haps.

Reageren

De provincie en de gemeente Mill en Sint Hubert nodigen eenieder - belangengroepen en individuele burgers - van harte uit om hun ervaringen en problemen op het gebied van leefbaarheid, verkeersveiligheid en doorstroming ten aanzien van deze provinciale weg voor dit onderzoek en alles wat daar bij hoort, kenbaar te maken. Reageren kan via het reactieformulier dat te vinden is op de provinciale website of per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..