Zoals bekend, is D'n Inloop (in gemeenschapshuis De Wis) in Langenboom elke donderdagmiddag open, met mogelijkheid voor een praatje, een spelletje, kortom gezellig samenzijn.

Ook is er elke donderdag van 13.30 tot 14.30 uur de mogelijkheid om hulp te vragen bij problemen met uw computer, laptop, tablet, mobiel etc. Die vragen en informatie kunnen overal over gaan, bijvoorbeeld:

Smartphone gestolen? Zo blijf je beschermd!

Een dief kan je smartphone natuurlijk niet alleen gebruiken om hem door te verkopen, ook je privégegevens kunnen op straat komen te liggen. Als je niet oppast, krijgt een inbreker zo ook toegang tot je wachtwoorden, creditcardgegevens en privéfoto’s. Helaas kun je weinig doen om diefstal te voorkomen: zakkenrollers of inbrekers weten altijd wel een weg te vinden. Je kunt er echter wel alles aan doen om je smartphone te beschermen, mocht deze toch in verkeerde handen komen te vallen. Wij helpen daarbij graag een handje, met een tweetal tips waarmee je jouw Android-tablet of smartphone ‘boefproof’ maakt.

1. Stel een schermvergrendeling in
Je smartphone van een schermvergrendeling voorzien ligt voor de hand, maar het wordt nog wel eens vergeten. En nee, een pincode van ‘0000’ telt niet: kies liever iets ingewikkelders. Maak je de code ingewikkeld genoeg, dan heb je alvast een goede eerste bescherming tegen boeven. Bij de meeste Android-smartphones kun je de schermvergrendelingopties vinden bij je instellingen, onder de optie ‘Beveiliging’. Vervolgens kun je kiezen voor een pincode, patroon of wachtwoord. Tip: kies voor een pincode of patroon met meer dan vier tekens, dan is het direct een stuk moeilijker te raden.

2. Maak je smartphone traceerbaar
Met Android Apparaatbeheer kun je altijd zien waar je smartphone zich bevindt. Is je toestel verbonden met internet of gps, dan kun je online de locatie van je toestel zien. Om dat in te schakelen, ga je naar ‘Apparaatbeheerders’ onder het kopje ‘Beveiliging’ bij je instellingen. Daar kun je controleren of ‘Android Apparaatbeheer’ op actief staat. Bijkomend voordeel is dat je via Googles site ook je eigen toestel kunt opbellen. Mocht je je smartphone of tablet per ongeluk kwijt zijn geraakt in je eigen huis, dan is hij zo ook weer snel terug gevonden.

Nog vragen?

De computerhulpgroep is elke donderdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur aanwezig. Neem het apparaat mee, (met eventueel de oplader). Onder het genot van een kop koffie of thee, zullen we proberen uw problemen op te lossen, vragen te beantwoorden, te begeleiden waar mogelijk, of advies te geven.

Behalve de gratis adviezen en hulp, is het ook elke donderdagmiddag heel gezellig!