Het Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) geeft zondag 4 maart een concert in Myllesweerd in Mill.

Het orkest met muzikanten uit het Land van Cuijk en de regio er omheen speelt die middag samen met de harmonie van muziekvereniging Sint-Willibrord uit Mill. Het uitwisselingsconcert begint om 14.00 uur, de entree is gratis.

Het ROB heeft dit jaar twee optredens in de regio. Behalve het concert in Mill, wordt een week later in Zeeland een optreden verzorgd. Het muziekgezelschap is een projectorkest, dat voor het elfde jaar op rij een concertprogramma heeft ingestudeerd. Het harmonie-orkest bestaat uit 45 muzikanten, die onder leiding van dirigent Bart van Zutven sinds oktober vorig jaar gedurende een flink aantal zondagen hebben gerepeteerd.

In de keuze van de muziek is dit jaar gekozen voor een vlot afwisselend programma, bestaande uit een mix van klassieke harmoniemuziek en prettig in het gehoor liggende lichte muziek. Gespeeld wordt onder meer “Persis” van James Hosay en een selectie van muziek van Charlie Chaplin. Bijzonder is de uitvoering van “Paconchita” van de Spaanse componist Oscar Navarro. Een opzwepend en op Latijns-Amerikaanse leest geschoeid muziekwerk, waar het koper en het slagwerk flink uit hun dak kunnen gaan.

Het ROB speelt verder op zondag 11 maart om 14.00 uur in kindcentrum De Morgenzon aan de Kerkstraat in Zeeland, samen met muziekvereniging Zeelandia uit die plaats. Ook daar is de toegang gratis.

Meer informatie: www.regioorkest.nl.