Vanaf zaterdag 5 mei kan iedereen weer genieten van de jaarlijkse Kunstroute, georganiseerd door het toeristische en recreatieve platform Ontdek Mill. Dit jaar is het thema: “Een zomerlang kunst in het geheel over de Peel”.

De route wordt 15 kilometer lang en gaat over de Groespeel en Princepeel, door het dorp Wilbertoord en via de Molenheidse bossen terug naar Mill. Tot eind september zijn er langs deze route naast prachtige natuur ook weer tal van kunstwerken te vinden.

Enthousiast

“Veel kunstenaars zijn al volop enthousiast bezig om weer wat moois te maken,” vertelt Bert Verweijen. Hij is een van de kartrekkers van de projectgroep binnen Ontdek Mill die actief zijn voor deze jaarlijkse kunstroute. “Zo’n dertig aanmeldingen zijn er nu voor dit jaar. Uiteraard kan men zich nog wel aanmelden, maar we willen binnenkort aan de slag om voor alle kunstwerken een passende locatie te vinden. Dit doen we in overleg met de betreffende kunstenaars zodat het idee achter het kunstwerk ook past in de omgeving waar het komt staan.”

Inspiratie

Bert heeft al mooie dingen gezien en ideeën gehoord rond het thema van een aantal werken voor de komende kunstroute. “De Peel in het verleden en heden is een breed begrip. Deelnemers laten zich inspireren door dit thema of juist door in het betreffende gebied te gaan kijken. Maar inspiratie is er voldoende, want ik heb al mooie ideeën gehoord en ook al gezien.”

Belangstelling

Naast individuele kunstenaars, vriendengroepen en clubs, organisaties en instellingen uit de eigen gemeente, zijn er ook aanmeldingen van buiten onze gemeentegrenzen. Bert: “Al vijf jaar organiseren we een kunstroute. Elk jaar trekt dit veel publiek en daardoor wint deze ook aan bekendheid ver buiten onze eigen gemeente. Mede hierdoor krijgen we ook reacties van kunstenaars uit de rest van de regio met de vraag of zij ook deel kunnen nemen, en dat kan.”

Aanmelden

Kunstenaars die nog graag deel willen nemen kunnen contact opnemen met Bert Verweijen. Advies is om dit wel snel te doen, zodat de projectgroep alle kunstwerken kan verwerken in de route.
Neem contact op met Bert Verweijen op 06 - 50 44 92 97 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie is ook te vinden op www.kunstinlandvancuijk.nl of www.ontdekmill.nl.