Foto: Marjolein Kuijpers

Zondagmiddag 4 maart jl. stroomde de theaterzaal van het Sociaal Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill vol met muziekliefhebbers van harmoniemuziek. Zij lieten zich de kans niet ontnemen om te luisteren en genieten van het Regio-orkest Oost Brabant en Muziekvereniging St. Willibrord uit Mill.

Voor de pauze presenteerde de Millse muziekvereniging een zeer divers afwisselend muzikaal programma. Zo werd het publiek meegenomen in de legende rondom de zeeslag van de ‘Santa Cristo' de Maracaibo’. Daarna twee composities van Nederlandse bodem ‘Nordic Fanfare and Hymn’ en ‘La Storia’. Ook werd er met overgave muziek uit de bekende films Madagascar, The Pirates of The Caribbean’, ‘The Lion King’ en ‘Autumn Leaves ten gehore gebracht. Als laatste kon het publiek genieten van een van de bekendste Hebreeuwse volksliederen, het met naar het einde toe erg opzwepende nummer ‘Hava Nagila’.

Het programma werd na de pauze voortgezet door het Regio-orkest met een afwisseling van klassieke harmoniemuziek met wat lichter in het gehoor liggende muziek. Zij speelden de muziek ‘Persis’ van James Hosay, een selectie van muziek van Charlie Chaplin en een uitvoering van ‘Paconchita’, een Latijns-Amerikaans muziekwerk waarbij zowel koper als slagwerk flink van zich kan laten horen. Dit orkest liet het publiek eveneens volop genieten van harmoniemuziek op hoog niveau gecombineerd met een vleugje entertainment.

Beide orkesten hebben vol overtuiging, met veel passie en met een rijk palet aan klank en ritme het publiek van het begin tot het eind weten te boeien. Als de laatste klanken van het slotakkoord wegebben, volgt er een welverdiend applaus en is er een staande ovatie. Het Regio-orkest Oost Brabant en Harmonie St. Willibrord kunnen terugzien op een zeer geslaagd uitwisselingsconcert.