Op 9 april 2017 opende Zorg & Welzijn Wilbertoord de deuren van de ontmoetingsruimte in gemeenschapshuis De Wilg.

Alle geïnteresseerde dorpsgenoten konden een kijkje nemen en informatie inwinnen met betrekking tot de ontmoetingsuren voor alleenstaande of in leeftijd gevorderde dorpsgenoten. De belangstelling was groot en op dinsdag 11 april 2017 startte Zorg & Welzijn een pilot van een jaar onder de vlag van Vereniging Wilbertoord.

Dinsdag- en donderdagochtend

Elke dinsdag- en donderdagochtend werd de doelgroep uitgenodigd om van 9:30 - 11:30 uur een paar gezellige uurtjes met elkaar door te brengen om spelletjes te doen, te kaarten of gewoon gezellig met elkaar te buurten. De belangstelling viel in het geheel niet tegen.

Een jaar later

Momenteel zijn we een jaar verder en de kerngroep kan concluderen dat de dinsdagochtend nog steeds goed loopt, we hebben voldoende gasten. Vanwege het feit dat de donderdagochtend niet zo goed bezocht werd, hebben we eind 2017 een enquête gehouden onder de doelgroep en daaruit blijkt duidelijk dat de gasten één ochtend per week voldoende vinden. Vanaf december 2017 draait Zorg & Welzijn daarom elke dinsdagochtend en elke eerste donderdag van de maand. De eerste donderdag van de maand wordt er dan een interessante activiteit of workshop aangeboden waar de gasten voor in kunnen schrijven.

Naam ontmoetingsruimte

Eén van de enquêtevragen was ook: ‘Als we de ontmoetingsruimte een naam zouden geven tijdens de ontmoetingsuren, hoe zou u de ‘ontmoetingsruimte’ van Zorg & Welzijn dan willen noemen?’
Uit een aantal inzendingen heeft de kerngroep een naam getrokken welke op dinsdag 10 april 2018 rond de klok van 10:15 uur zal worden onthuld.
Zorg en Welzijn wil hierbij alle vrijwilligers en andere dorpsgenoten van harte uitnodigen om tijdens de onthulling hierbij aanwezig te zijn. De koffie / thee staat voor u klaar en misschien ook nog met wat lekkers erbij.

Tot ziens op dinsdag 10 april in de ‘ontmoetingsruimte’ van Zorg & Welzijn Wilbertoord.