Nederland op zijn breedst of Nederland op zijn smalst, een thema wat je letterlijk of figuurlijk kan oppakken.

Iedereen heeft zo zijn eigen gedachten rond Nederland; waterland, polderland, luchten, het strand, jaargetijden, tulpen, klompen, molens, een oude boerderij, de vlag, oranje boven, delfts blauw, spreuken, intolerantie, etc.

Atelier Voorts Sint Hubert zet op zaterdag 14 en zondag 15 april de deur open om het werk te tonen van zo’n 40 enthousiaste amateurkunstenaars uit de gemeente Mill en omliggende plaatsen. Het is dit jaar de 20e keer achtereen dat er een groepsexpositie met steeds een nieuw thema plaats vindt. Al deze mensen schilderen wekelijks bij Elsbeth Roest in Sint Hubert. Zij maken niet alleen kennis met verschillende schildertechnieken maar ook met de geschiedenis van de kunst. Dit jaar is er bewust gekozen voor kleine, vierkante lijstjes met een kader. Het kader versterkt het thema; de schilder laat zijn of haar vertaling van binnen uit naar buiten zien en de kijker beziet het werk van buiten naar binnen. Iedereen van beginnend tot gevorderd mag meedoen en is vrij om dit te vertalen naar realistisch tot … abstract. Er is geschilderd met oliekrijt, olie-, acryl- en/of aquarelverf op linnen, behang- of aquarelpapier en het resultaat mag dan ook gezien worden. Tijdens het hele weekend zijn er suppoosten aanwezig die met plezier uw vragen beantwoorden onder het genot van een kopje koffie of thee.

De exposanten; Thea Siroen, Hélène Corssmit, Tiny Willems, Margriet Osinga, Nellie Wijdeven, Nellie Grutters, Anneke Punt, Wil Vossenberg, Karin Vos, Wim Meulepas, Gerrit Linders, Mieke de Kleijn, Pia van der Putte, Nellie Danen Jo Hermans- van Tienen, José Smits, Annie Nagtegaal, Gerrie Dijkink, Gerrit Linders, Jan Peters, Angeli Verbruggen, Marian Langen, Ans Hoefnagels, Ansjerie van Duren, Tiny van Lith, Gerty Derks, Ferry Jansen, Troutje Nijhof, Mieke Hurkens, Pauli Giesbers, Dorie Kars, Ursula Kolenbrander, Tonnie Vogelaars, Riet Duffhues-Kerkhoff, Trudy Peters, Franca Smulders, Carolien Siebers, Els Jacops, José v.d. Heuvel, Mieke van Kuppeveld, Maria van Bakel en Sonja Bardoel.

Open; zaterdag 14 en zondag 15 april van 12.00 - 17.00 uur

Adres; Atelier Voorts, Voortsestraat 8, Sint Hubert

Mocht uzelf interesse hebben in een schildercursus of workshop, dan is dit een mooie gelegenheid om te kijken waar en wat er zoal wordt geschilderd tijdens een cursusjaar. Voor meer informatie Elsbeth Roest 0485 451878 www.elsbethroest.nl.