De Valkhoeve Mill is als toeristisch ontmoetingspunt en bezoekerscentrum van de Kuilen al sinds 5 jaar startpunt en pauzeplaats om het prachtige natuur- en recreatiegebied de Kuilen in Mill en Langenboom te ontdekken.

In samenwerking met de bewoners van Stichting Domus Mill en Natuurmonumenten organiseren zij op zondag 15 april voor de tweede maal de Lente- en Natuurmarkt. U bent van harte welkom om tussen 10.00 uur en 17.00 uur deze markt te bezoeken. Toegang is gratis.

Stichting Domus Mill biedt zorg, wonen en ondersteuning aan ruim 25 mensen met een (verstandelijke) beperking. Samen met begeleiding zijn zij in de zomerdag mede verantwoordelijk voor het groenonderhoud van recreatiegebied de Kuilen. Deze winter is het nieuwe activiteitencentrum in gebruik genomen en is er door de bewoners hard gewerkt aan nieuwe vogelhuisjes als ook kasten voor uilen, eekhoorns, vlinders, bijen en vleermuizen. Op het drie verdieping tellende activiteitencentrum is veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Niet 1 vogelhuisje is dan ook hetzelfde. Wanneer u nu de vogelhuisjes ophangt is dit nog op tijd voor de vogels om een nestje te maken.

Ook Natuurmonumenten, beheerder van natuurgebied de Kuilen en de Langenboomse Bossen, zal aanwezig zijn om hun nieuwe route door het gebied te presenteren als ook al je vragen over dit prachtige gebied te beantwoorden.

Daarnaast zullen er meerdere andere kramen zijn met verschillende streekproducten, wandel- en fietskaarten, planten voor in de moestuin, dierenspoorkaarten etc. Ook zal er bij mooi weer de lammetjes en biggetjes van de boerderij te bezoeken zijn.

Toegang is gratis en kinderen kunnen een stempel halen voor gratis toegang in de buitenspeeltuin D’n Uilweg.

Graag zien zij u 15 april bij Bezoekerscentrum de Kuilen, Valkweg 11 in Mill.