Zoals bekend, is D'n Inloop (in gemeenschapshuis De Wis) in Langenboom elke donderdagmiddag open, met mogelijkheid voor een praatje, een spelletje, kortom gezellig samenzijn.

Ook is er elke donderdag van 13.30 tot 14.30 uur de mogelijkheid om hulp te vragen bij problemen met uw computer, laptop, tablet, mobiel etc. Die vragen kunnen overal over gaan, bijvoorbeeld:

Hoe verstuur ik grote bestanden?

Als je even een Word-docje -als bijlage- naar iemand moet sturen, dan is dat zo gepiept. Maar soms moet je een of meerdere bestanden versturen die honderden megabytes groot zijn en je e-mail-programma heeft meestal een maximum van 15 MB. Wat dan? Hieronder een drietal mogelijkheden besproken:

  • Versturen via de internetsite, WeTransfer. Op een eenvoudige manier, tot 2 GB aan bestanden versturen. Je klikt simpelweg op de knop Voeg bestanden toe, vult je e-mailadres in, het adres van de ontvanger en uiteraard het bijbehorende bericht, en klaar is Kees. De ontvanger krijgt een link waarmee het bestand (of de bestanden) gedownload kunnen worden gedurende een periode van 10 dagen. Daarna worden ze van de server verwijderd.
  • Dropsend werkt ongeveer hetzelfde, tot 4 GB versturen, 14 dagen bewaard, echter maximaal 5x per maand gratis.
  • SendAnywhere werkt iets anders met Send en Recieve, geen e-mailadres, geen limiet, werkt met een code (input key), die echter maar 10 minuten te gebruiken is.

Nog vragen hierover, of over een ander onderwerp? De computerhulpgroep is elke donderdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur aanwezig. Neem het apparaat mee, (met eventueel de oplader).

Onder het genot van een kop koffie of thee, zullen we proberen uw problemen op te lossen, vragen te beantwoorden, te begeleiden waar mogelijk, of advies te geven.

Behalve de gratis adviezen en hulp, is het ook elke donderdagmiddag heel gezellig!