Zaterdag 23 juni organiseert Ontdek Mill een “Kerk Unplugged” concert in de kerk van Mill met spetterende optredens, professionele lichtkunst in en op de kerk en een food-beleving.

Dit laatste door Chef-kok Jeroen van den Heuvel i.s.m. chefs Martien Bos en Jack Rooijakkers met hulp van leerlingen van ROC de Leijgraaf. De kerk wil hiermee ook laten zien dat ze letterlijk open staat voor nieuwe initiatieven.

De Nacht van Een Goei Leven

Op zaterdagavond 23 juni vinden in het Land van Cuijk op tien verschillende plaatsen unieke evenementen plaats in het kader van de Nacht van Een Goei Leven. Zo kun je in Overloon dineren op het pontje en op de Kraaijenbergse Plassen komt een heuse Drijf-inn bioscoop waar je vanuit een bootje naar een film kunt kijken. De Gemeente Mill doet mee met het Licht-Kunst-Concert in en om de kerk.

Lichtkunst door de makers van GLOW Eindhoven

Tijdens de kortste nacht van het jaar wordt de Millse kerk letterlijk en figuurlijk in de spotlights gezet. Ingeborg Vriends - van der Steijn gaat samen met de makers van GLOW Eindhoven de beeldprojecties op de kerk verzorgen. Vanaf het dak van Myllesweerd projecteren twee ongelooflijk grote camera’s (150 kilo per stuk) de beelden op de toren. Ingeborg heeft samen met oa Myllesheem gekozen voor collages van oude foto’s, kleurrijke details in illustraties en losse teksten: “Het thema is ‘koester je verleden’ en ‘eer je helden’. Zo is het eerste beeld een kunstzinnige impressie van hoe de kerk er vroeger uitzag: in een straat vol groene lindebomen en prachtige engelen en andere heilig-beelden voor op het plein. Maar we willen ook mensen en gebeurtenissen laten zien die bepalend zijn geweest voor de gemeenschap,” vertelt Vriends, die zelf opgroeide in de Kerkstraat en vanuit haar slaapkamer 18 jaar lang de toren en het dak met al zijn duiven als uitzicht had. “Dat maakt het extra bijzonder om dit project te mogen doen!”

Expositie, muziek en food-beleving vanaf het koor

Vanaf 19 uur is de kerk open voor publiek. Er is een prachtige expositie van schilderijen van de internationaal bekende Millse kunstschilder Kees Bastiaans, enkele familieleden van Kees Bastiaans zullen aanwezig zijn om u waar nodig informatie over de kunstwerken te verstrekken. Zij hebben een mooie verrassing voor u in petto...

Tevens is er een tentoonstelling van zeer bijzondere oude kerk-relikwieën ism Myllesheem en het kerkbestuur. U kunt in de kerk genieten van een doorlopend gevarieerd muzikaal programma tot 22:30 uur met op muziek afgestemde lichtshow door Jack Rooijendijk. Chef-kok Jeroen van de Heuvel, ROC de Leijgraaf, gaat het winnende gerecht van de ‘Goei Leven recepten’- wedstrijd (met topkok Martien Bos als juryvoorzitter) op dakleien spectaculair uit serveren, boven vanaf het koor in de kerk, samen met Martien Bos en Jack Rooijakkers. In en rond de kerk zullen hapjes en drankjes te verkrijgen zijn, dit in samenwerking met Grand-Cafe Het Centrum. Verder gaat sportinstructeur Pieter Rutten en zijn klim-maten een spectaculaire afdaling verzorgen vanaf de kerktoren.

Het reguliere en doorlopende programma in de kerk is GRATIS!

VIP-arrangement

Het is ook mogelijk een VIP-‘kamerconcert' op grote hoogte in de kerk te boeken. Iedereen die dit durft mag dan ook via de binnenzijde de toren beklimmen tot 50 meter hoogte vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over het Land van Cuijk. Bij goed weer kun je zelfs Boxmeer en Cuijk zien liggen! VIP-deelnemers krijgen een ‘prive-kamerconcert' van een half uur op grote hoogte in de kerk, enkele drankjes en het winnende gerechtje op een dak-leitje. De torenbeklimming is alleen voor de mensen met stalen zenuwen.

Van elk verkocht arrangement, € 25,00 per arrangement, geeft de organisatie (ontdekmill.nl) de kerk €5,- voor een goed doel. Reserveren voor het VIP-arrangement kan voor deze tijden:

  • 19:30 tot 20:00 uur
  • 20:30 tot 21:00 uur
  • 21:30 tot 22:00 uur

Reserveer uw vip-tickets via https://www.nachtvaneengoeileven.nl.

Hebt u als bedrijf interesse om een heel VIP-blok af te huren, neem dan contact op met Ad Berends, voorzitter Ontdek Mill: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het reguliere (gratis) programma in en om de kerk is vanaf 19:00 tot 's nachts 01:00 uur.

De lichtkunst op de kerk start om 23 uur en duurt tot 02:00 uur.