Tot eind juni exposeert Joep Moonen zijn kunst in de vitrines en aan de wanden van de bibliotheek in Mill.

Na zijn pensioen is hij regelmatig aan het werk in zijn hobby ruimte en in een atelier, wat hij deelt met twee andere enthousiastelingen. Vanaf zijn 8ste tot zijn 15e jaar heeft hij in vele weekenden onder leiding van zijn oom, die kunstschilder was en een groot atelier had, kunnen ontdekken wat er met allerlei materialen mogelijk was. Zo heeft hij houtskool, crayon, gewassen pentekeningen, pastel en olieverf uitgeprobeerd en heeft hij geboetseerd.

Tijdens zijn werkzame leven kon hij zijn creativiteit kwijt in zijn werk, het ontwerpen en aanleggen van tuinen. Na zijn pensioen heeft hij zijn liefhebberij om te schilderen en te boetseren weer opgepakt onder leiding van enkele vakmensen.

Steeds nieuwsgierig naar wat voor mogelijkheden er nog meer zijn om te beoefenen is hij sieraden gaan maken van allerlei materialen zoals zilver, glas, hout en kunststof, zelfs van papier. Bloemen en kleuren boeien hem nog steeds.

Voor zijn schilderijen gebruikt hij acrylverf. Onderwerpen dienen zich vanzelf aan, waarbij landschappen bij hem favoriet zijn.

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

  • Maandag van 14.00 tot 19.00 uur
  • Dinsdag van 14.00 tot 17.30 uur
  • Woensdag van 10.00 tot 12.00 uur en 14.00 tot 17.30 uur
  • Vrijdag van 14.00 tot 19.00 uur
  • Zaterdag 10.00 tot 13.00 uur

De bibliotheek is te vinden in het souterrain van Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill.