De opdracht voor het Bouwteam Acaciahof was duidelijk: 4 mei 2018 moet het park klaar zijn voor de jaarlijkse dodenherdenking.

Deze zou, na de verplaatsing van het oorlogsmonument, dit jaar voor het eerst in de Acaciahof aan de Hoogstraat in Mill plaatsvinden. In april moest nog flink aangepoot worden om de paden en het gras gereed te hebben voor de herdenking. De nieuwe paden en de graszoden gaven het park direct een ander aanzien. Voor dit prachtige resultaat kregen de bouwteamleden de afgelopen weken al veel lof toegezwaaid.

Op zaterdag 29 april werden de laatste braakliggende stukken grond op de Acaciahof ingezaaid met graszaad. Een van de laatste in een lange reeks van activiteiten om de paden en de groenvoorziening in het park te vernieuwen. De deadline werd gehaald en 4 mei was het park klaar voor de jaarlijkse dodenherdenking.

De weken tot aan de officiële opening op zaterdag 26 mei zullen worden gebruikt om de laatste puntjes op de i te zetten. Zo zullen nog een aantal zitbanken en fietsenrekken worden geplaatst en probeert de gemeente een drinkwaterpunt te realiseren. Voor de sproeiwatervoorziening wordt door P.J. De Vet & Zonen nog een bron gepulst op het terrein. Zij zijn daarmee een van de velen, vooral Millse, bedrijven die dit ambitieuze project hebben ondersteund.

Vanaf 1 februari 2017 hebben een twintigtal vrijwilligers in wisselende samenstelling aan de uitvoering van het Plan Acaciahof gewerkt. Op de foto de harde kern van het Bouwteam Acaciahof. Vanaf de tekentafel tot de laatste steen en struik, alles is in eigen beheer gerealiseerd. Zoals gezegd met veel steun van bedrijven die niet alleen materiaal en middelen leverden maar soms zelf ook de handen uit de mouwen hebben gestoken. Het is dan ook met gepaste trots dat al deze mensen dit prachtige resultaat aan de inwoners van Mill en Sint Hubert overdragen.

Officiële opening park Acaciahof

Op zaterdag 26 mei 2018 om 16.00 uur zullen burgemeester Walraven en pastoor van der Meijden het park Acaciahof officieel openen.

Voorafgaande aan de openingshandeling krijgt de Stichting Acaciahof een AED, de voor het park gemaakte vogelhuisjes en beschilderde zitbanken aangeboden.

De Stichting Acaciahof zal het speciaal voor deze gelegenheid uitgebrachte boekwerk “De Acaciahof Een groene parel in het hart van Mill” aan de burgemeester overhandigen.

Om 17.30 uur zal de bijeenkomst worden afgesloten met een openluchtconcert door de muziekvereniging St. Willibrord.

Na de opening is er gelegenheid rond te wandelen door het park, zorgt Leo Josemanders voor de muzikale omlijsting en is er koffie en limonade.

Ter informatie zijn stands aanwezig van:

  1. Stichting Acaciahof: met informatie over de Acaciahof, het boek over de Acaciahof, het boek met de columns van Pieter van den Elzen, de CD met het speciaal gecomponeerde Marialied door Annie Josemanders en de speciale Acaciahof postzegels.
  2. Myllesheem: over de geschiedenis van het park en het Oorlogsmonument
  3. Toeristisch platform Ontdek Mill: over Een Goei Leven en een nieuwe fietsroute langs de kapellen in en rond Mill en Sint Hubert
  4. Hartstichting: met informatie over reanimatie, de AED en de 6-Minutenzone.

Acaciabomen 100 jaar

Met de opening van de Acaciahof vieren we ook het 100 jarig bestaan van de zes monumentale acacia’s in het park. Zij geven het park zijn bijzonder aanzien en brengen menig bezoeker in vervoering. Niet voor niets zijn deze bomen de naamgevers van het park.

Acacia

De acacia is het symbool voor vriendschap. Hij beschermt de vriendschap met zijn doornen en houdt de vriendschap in stand door zijn aangename geur. Op een begraafplaats is de acacia symbool voor onbederfelijkheid en onsterfelijkheid. Maar de acacia staat ook symbool voor geheimen, dwaasheid en verborgen emoties.