Op zaterdag 23 juni wordt in het hele Land van Cuijk de Nacht van een Goei Leven gevierd. Ook de gemeente Mill en Sint Hubert pakt flink uit.

In en rond de kerk is er vanaf 19.00 uur eten en drinken, lichtkunst, muziek en entertainment en een bijzondere expositie van werken van Kees Bastiaans. De organisatie van de Nacht van een Goei Leven in Mill is in handen van een nog steeds groeiende werkgroep binnen het toeristische en recreatieve platform Ontdek Mill. Toegang is gratis.

Kees Bastiaans

Dankzij de belangeloze medewerking van kinderen van Kees Bastiaans zijn er een flink aantal werken van zijn hand te zien op zaterdagavond 23 juni in de St. Willibrorduskerk. Kees Bastiaans (1909 - 1986) was een echte Brabantse kunstschilder en legde met verf en penseel alles op het doek vast wat in zijn geboorteplaats Mill en directe omgeving tot de tradities van toen behoorden, van de geboorte tot de dood. Zijn onderwerpen zijn van religieuze aard en variëren verder van bloemstillevens, stillevens, portretten en landschappen tot dorpstaferelen en festiviteiten, zoals kermissen en carnaval.

“Zeg je Mill, dan zeg je Kees Bastiaans”

Kees hield van zijn Mill, wat blijkt uit zijn vele schilderijen, waarop naast de kerk(toren), het voormalige gemeentehuis veelvuldig werden afgebeeld. Hij heeft ook werken aan de gemeenschap achtergelaten, zoals “de katten” op het gemeentehuis, de kleurige “mozaïekwand” in Myllesweerd, “de katbanken” tegen de zijgevel van de kerk, “de kat” in de vele boomroosters, “ het glas-in-loodraam” in de kapel van de kerk en binnenkort weer terug “het wandplastiek” op de school De Wester. De kapel bij het zorgcentrum “Pantein Aldenhorst” wordt opgesierd door de ontwerpen van de 14 kruiswegstaties uit 1948. Daarnaast genieten vele particulieren nog dagelijks van de werken van Kees.

Van de hand van de schilder is vooral ook bekend het grote familieportret van 1949 (moeder, de 9 kinderen en hijzelf), wat in 1984 werd toegevoegd aan de collectie van het Noord-Brabants Museum en daar onderdeel is van de permanente tentoonstelling “Het verhaal van Brabant”. Het gezin Bastiaans zou overigens later uitgroeien tot 15 kinderen.

Gratis

Een Nacht van Een Goei Leven in en rond de St. Willibrorduskerk in Mill is van 19:00 tot s’nachts 01:00 uur gratis toegankelijk. Maar het is ook mogelijk een VIP-‘kamerconcert' op grote hoogte in de kerk te boeken. Iedereen die dit durft mag dan ook via de binnenzijde de kerktoren beklimmen tot 50 meter hoogte vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over het Land van Cuijk. VIP-deelnemers krijgen een ‘prive-kamerconcert' van een half uur op grote hoogte in de kerk, enkele drankjes en het winnende gerechtje van de receptenwedstrijd op een dak-leitje. Van elk verkocht arrangement, € 25,00 pp, geeft ontdek Mill de kerk €5,- voor een goed doel.

Meer

Wilt u meer weten of reserveren voor het speciale arrangement? Surf dan naar www.nachtvaneengoeileven.nl of mail Ad Berends op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..