Foto: Inge v.d. Wijst Fotografie

Komend weekend, zaterdag 2 en zondag 3 juni is het in Mill aan de vd Bogaardweg weer tijd voor muziek, entertainment en ronkende motoren. Dat tijdens de jaarlijkse Millse Pulling.

De trekkertrek-wedstrijden starten op zaterdag om 18.00 uur en vanaf 21.00 uur is er in de feesttent muziek met Pap en Pudding, Daredevils en DJ Maarten de Groot. Op zondag start de familiedag om 10.00 uur met een programma vol pullingwedstrijden en entertainment.

Familie-evenement

“Het is echt een familie-evenement,” vertelt Hein de Louw uit de Mortel. Hij is een van de 10 organisatoren van dit pulling- en feestweekend. “Op zaterdag hebben we wedstrijden en de feestavond. En de zondag is echt een familiedag. Dan is er voor kinderen veel te beleven en ook ouders hoeven zich niet te vervelen met alle wedstrijden en de diverse activiteiten.”

Belangstelling

“Ik deed al een paar jaar mee aan de trekkertrek en had aangegeven dat er wel wat zaken waren die beter konden bij het wedstrijdgedeelte. . Toen zeiden ze, dan help maar mee met organiseren en daarom zit ik nu ook in de organisatie. Ik hou me vooral bezig met het wedstrijdgedeelte, de sleepwagen en ook de veiligheid.” Hein geeft aan dat er veel meer belangstelling is om deel te nemen dan dat men kan laten starten. “Vooral de boeren uit Mill en directe omgeving schrijven vaak pas laat in. Dan zitten we meestal al vol, dus we zouden er nog best een baan bij kunnen hebben maar dat lukt logistiek niet.”

Daredevils

Zaterdagavond 2 juni komen de Daredevils naar Mill. Op hun site is te lezen: “Een donderslag bij heldere hemel! Sterrenteam Daredevils knalt door de geluidsbarrière en laat daarbij een spoor van confetti, lege glazen en voldoening achter. Bereid je voor op een muzikale blikseminslag van astronomische proporties, waarbij classics en gewaagde actuele hits in elkaar versmelten. Zet je schrap, bestel zoveel mogelijk drank en zoek dekking: er is een duivelse tornado in aantocht!

Pap en Pudding

Maar voor Daredevils het podium beklimmen is het eerst tijd voor Pap en Pudding. Dit Brabantse feestduo is bekend van o.a. Plastieke Annemieke, Dikke Ria, Vroeger was alles beter, Opblaasbare afwasbare Barbara en Loat ze mar komme godverdomme. Zij zullen de feesttent in de optimale stemming brengen voor deze daverende muzikale feestavond.

Pulling

Naast al het muzikale entertainment staan dat weekend tractoren en brullende motoren er centraal. Dat begint op zaterdagavond 2 juni om 18.00 uur al met spannende en spectaculaire wedstrijden. Op zondag gaat het door met een echte familiedag. Ook dan vanaf 10.00 uur zullen tractoren hun krachten met elkaar meten maar ook is er die dag voor kinderen het een en ander te beleven.

Kosten

Kaarten zijn voor de zaterdagavond in de voorverkoop verkrijgbaar voor 15,- euro, aan de kassa kosten ze 19,- euro, mits niet uitverkocht. Een ticket is inclusief toegang tot de pullingwedstrijden op zaterdagavond. Deze starten al om 18.00 uur, het muziekprogramma start 21.00 uur.
De toegangsprijs voor het programma op zondag is 6,- euro. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen.

Ticketverkoop

Kijk voor het complete programma en online ticketverkoop op www.millsepulling.nl.