Foto: Hen Daams

In het Pinksterweekend speelde de jeugd van toneelvereniging Miamtoca, met versterking van enkele volwassen leden, de voorstelling ‘Wat is waar op Tongelaar’.

Er werd gespeeld in de Barn van kasteel Tongelaar. Op zondag, tijdens het Plattelandsrondje, waren er drie voorstellingen gepland. De eerste om 11.00 uur, de tweede om 13.00 uur en de derde om 15.00 uur.

Het is natuurlijk spannend om op een zondagmorgen om 11.00 uur een voorstelling te spelen. Gelukkig was er een grote opkomst. Ook de voorstellingen van 13.00 en 15.00 uur werden goed bezocht. De jeugdige spelers en speelsters kregen hartverwarmende reacties en veel complimenten.

Op maandag, de Dag van het Kasteel, was de publieke belangstelling nog groter dan op de zondag. Het waren drie schitterende voorstellingen. Tijdens de laatste voorstelling zat de Barn afgeladen vol en was het na afloop nog lang gezellig.

Nu gaan we de zomermaanden in en starten we de toneelactiviteiten in september weer op. Jammer dat we van een aantal jeugdleden afscheid moeten nemen. Gelukkig voor Miamtoca sluiten drie jeugdleden zich na de vakantie aan bij de volwassenen.

Na de zomervakantie beginnen we met veertien jeugdleden. Een aantal volwassen leden hebben aangegeven om graag met een jeugdvoorstelling mee te willen doen. Dus volop mogelijkheden om in het seizoen 2018/ 2019 flink aan de slag te gaan.

De data van de voorstellingen zijn ook al bekend. Schrijf deze maar alvast in uw (digitale) agenda. Voor de volwassenen is dit het weekend van 5 t/m 7 april. De jeugd speelt in het weekend van 10 t/m 12 mei. Op 12 mei is het Moederdag, je hoeft dus niet na te denken over een Moederdagcadeau, dit is natuurlijk een kaartje voor de voorstelling!

Maar nu eerst de zomer vieren en in september melden we ons weer!

Toneelvereniging Miamtoca Mill