Op maandag 11 juni a.s. zal er om 19.30 uur een informatieavond zijn voor raads- en commissieleden in de raadszaal van het gemeentehuis. De ODBN (OmgevingsDienst Brabant Noord) zal een presentatie geven.

Tevens is er nadere toelichting op de energievisie. Wethouder van den Boogaart zal, op verzoek van de VKP, een update geven van de woningbouwplannen. Deze avond is openbaar en u bent van harte welkom om op de publieke tribune te komen luisteren.

ODBN (OmgevingsDienst Brabant Noord)

De Omgevingsdienst Brabant Noord is een gemeenschappelijke regeling van 16 gemeenten en de Provincie Noord-Brabant. Dat is ook direct het belangrijkste werkgebied van de ODBN. Vanuit kantoren in ’s Hertogenbosch en Cuijk werken zo’n 200 medewerkers dagelijks aan een schone en veilige leefomgeving. De ODBN voert taken uit op het gebied van vergunningen, toezicht en handhaving en geeft op deze terreinen advies en werkt aan innovatie en ontwikkeling. De ODBN komt deze avond uitleg geven over hun financiële positie evenals hun plannen voor de toekomst.

Energievisie

Op dit moment is de gemeente een energievisie aan het ontwikkelen. Hierin staat wat de doelstelling is op het gebied van duurzame energie en welke maatregelen nodig zijn om deze doelstelling te bereiken. Ook worden locaties bekeken waar dit gerealiseerd kan worden. Vooraf is bekeken wat niet mogelijk is: vanwege het vliegverkeer rond Volkel is het plaatsen van windmolens bijvoorbeeld uitgesloten. Er zal een presentatie worden gehouden over deze voorlopige energievisie, welke na de zomer aan de gemeenteraad ter goedkeuring zal worden aangeboden.

Update woningbouwplannen

Wethouder Jos van den Boogaart zal deze avond een update geven van de woningbouwplannen voor alle 4 onze kernen. Per locatie zal er aangegeven worden wat de status is en hoeveel woningen er gebouwd kunnen worden. Ook zal hierbij aangegeven worden of deze woningen voor een bepaalde doelgroep zijn zoals bijv. nultredenwoningen. Vanaf de publieke tribune kunt u de overzichten prima volgen vanaf een groot beeldscherm.

We hopen u te ontmoeten op deze interessante avond.

Namens de VKP,
Anne Derks en Francien van Berlicum