Taaftere

Kasteel Tongelaar in Mill heeft deze zomer drie intieme BBQ-feestjes op het programma staan.

Met een mooie line-up van live muziek kunt u in juni, juli en augustus gezellig komen borrelen en muziek luisteren of een tafeltje reserveren onder de oude beuk; Chefkok Hans staat weer achter zijn XL BBQ-smoker en gaat een speenvarken bereiden aan het spit!

Taaftere: het Brabants antwoord op de Tex-Mex van Rowwen Hèze

Zondag 17 juni gaat Tongelaar Nederlandstalig met de warme klanken van Taaftere. Taaftere is een driemans folk formatie, dat meerstemmig zingt en afwisselt met fraaie instrumentale intermezzo's. De meeste nummers als Wittewadakost, Durske durske en Kersentijd zijn zelf geschreven en spreken natuurlijk direct over de Brabantse invloed en het accent waarmee gezongen wordt. Het verschil met veel andere Brabantse artiesten is dat Taaftere dit mengt met gezellige Tex-mex en folk.

Hun optredens ademen een spetterende nostalgische sfeer met Cajun-nummers en ingetogen luisterliedjes. Het is een programma met gezelligheid en humor, dat regelmatig uitnodigt om mee te zingen en soms ontroert.

Folkforum schreef in 2013 over Taaftere: "Dan klonk de ervaren groep Taaftere met haar Brabo-zydeco juist weer verfrissend. Eindelijk een waardig Brabants antwoord op de Limbo-texmex van Rowwen Hèze."

Taaftere is:

  • Mark Söhngen: zang, akkordeon, trekharmonika
  • Mario van der Linden: zang, gitaar
  • Willy Verkuijlen: zang, mandoline, basgitaar

Speenvarken van slagerij Vogels

Slagerij Vogels uit Elsendorp is één van de slechts honderd zelfslachtende slagers die Nederland nog rijk is. Wat dit familiebedrijf zo bijzonder en uniek maakt is dat alles net als 25 jaar geleden nog onder 1 dak gebeurt: het slachten, uitbenen en het verwerken van het vlees tot verschillende producten. Alles volgens vaste receptuur en waar mogelijk met een Clear label. Zonder toevoegingen van diverse E nummers. 17 juni gaat er dus een home made geslacht en bereid speenvarken aan het spit op Tongelaar.

“Muziek en BBQ op het plein” is van 19 tot 23 uur, naborrelen mag; vinden ze gezellig! Voor meer info of het reserveren van een tafeltje: stuur een mailtje naar Emil: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Als je alleen wil borrelen en muziek luisteren, ben je ook van harte welkom. Aanvang 19 uur, kosten: € 22,50 p.p.

(Bij slecht weer gaan ze naar binnen)

Kasteel Tongelaar
Tongelaar 12 Mill
Autonavigatie Hoogedijk Mill
www.kasteeltongelaar.nl