Santa Fe is een vereniging die zich o.a. ten doel stelt het repareren en restaureren van legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, die door de Geallieerde landen zijn ingezet bij de bevrijding van Europa.

De vereniging wil deze “veteranen” uit de Tweede Wereldoorlog behouden voor de latere generaties. Zij komen op zaterdag 16 juni a.s. met zo’n 15- tal legervoertuigen (Willy jeep, Dodge en GMC) naar Mill om rondgeleid te worden langs “de sporen van de oorlog”.

Meerijden

De Stichting Sporen van de Oorlog heeft de leden van Santa Fe bereid gevonden leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Mill en Sint Hubert, de kans te geven een ritje in één van de voertuigen te maken. Er wordt voor dat doel ongeveer 30 minuten uitgetrokken. Als er heel veel belangstelling is, bestaat dus de kans dat niet iedereen een ritje mee kan maken.

Aanmelden

Heb je belangstelling een ritje mee te maken? Dan kun je je daarvoor tot uiterlijk donderdag 14 juni a.s. aanmelden, woensdag 13 juni is dus de laatste dag waarop je je kunt melden. Dit kan uitsluitend via een mailtje aan Theo Peters, secretaris van de Stichting Sporen van de Oorlog. Zijn e-mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Nadrukkelijk wordt opgemerkt dat alleen de bovengenoemde doelgroep mee kan rijden. Ook is het meerijden geheel voor eigen risico en verantwoordelijkheid.

Route

De legervoertuigen staan op het grasveld aan de Hoogstraat tegenover City Resort in Mill. De rondrit start vanaf 13.00 uur. Dus wel tijdig aanwezig zijn. De route van de rondrit is: Hoogstraat, Domeinenstraat, Vorleweg, Nieuwenhofweg, Kapelweg, Langenboomseweg en eindigt weer bij het vertrekpunt aan de Hoogstraat.