Lokale, ambachtelijke ondernemers presenteren zich 23 juni, tijdens de Nacht van Een Goei Leven, op een sfeervol kerkplein in Mill met een karavaan aan lekkere hapjes en drankjes.

Onder de Kersenboom Mill, Grand Café het Centrum Mill, Brouwerijen de Blauwe Knoop en de Stramme Kabouter die zich gezamenlijk presenteren in de kunstzinnige bar van de Peeltuffers uit Wilbertoord, Leon van Welie Stevensbeek, De Barendonck uit Beers, De Valkhoeve Mill, Kers en Zo Sint Hubert, Heldro ijs in samenwerking met AH vd Ven Mill, Nici Koffie Mill, Pizza van Marco en Mieke Langenboom, groenten en fruit van Verdaasdonk Mill en Van Lith Asperges Mill werken allemaal samen om te zorgen voor de innerlijke mens op deze kortste nacht van het jaar.

Naast de vele activiteiten in en rondom de kerk van Mill, allemaal georganiseerd door OntdekMill, is er dus een heuse smikkel-straat, “Plein van het Goeie eten”! Sfeervol aangekleed door en met fruitbomen van Fruitbomen-kwekerij van Mil, tuincentrum Den Elsenhof en verlichting van Jac Roijendijk Licht en geluid.

Vanaf 19.00 uur tot middernacht kan jong en oud terecht om, tegen betaling met OntdekMill-munten, te genieten van heerlijke gerechten en dranken bereid door mensen die van hun product houden en rekening houden met het Goei Leven in al zijn facetten.

“Plein van het Goeie eten”!

Naast het terras van Grand Café Het Centrum zullen Brouwerij de Blauwe Knoop en De Stramme Kabouter met de Peeltuffers-bar acte de présence geven. Ambachtelijk gebrouwen bier en ieder met zijn eigen heerlijke lokale specialiteiten. Tsjonge nu al dorst, nu al zin-in!

Iets verderop, staan met lichtjes en kaarsjes versierde houten tafeltjes en stoeltjes die deel uitmaken van het “Plein van het Goeie eten”. Alsof een karavaan van ambachtslieden neergestreken in een Brabants durpke. Een driepoot met een groot kampvuur met daarboven een soepketel gevuld met heerlijke aspergesoep van de lokale aspergeboer Frank van Lith. Daarnaast een houtoven waar de pizza wordt bruingebakken met een krokante bodem gevolgd door warm vlees van de Valkhoeve, lokaal gekweekt rundvlees van het mooie Herefordshire rund. Alsof je aan een 9-gangendiner aangeschoven bent ga je bijna vanzelfsprekend over de volgende gang richting het zoete deel met als overbrugging een heerlijk kaasplateau van De Barendonck uit Beers. Hiernaast keuze uit de lekkerste groente en fruit van boeren en telers uit onze regio.

Onder de Kersenboom zorgt voor ‘het zoete’ met mooi versierde cupcakejes en de enige echte scones met jam en cream. Goed te combineren met vers geplukte kersen van de dag van ‘Kers en Zo’ uit St. Hubert! Om het geheel compleet te maken wordt in de volgende kraam een heerlijke likeur of borrel geschonken door distilleerderij Van Leon door Leon van Welie zelf; s’Neerlands jongste distilleerder. Bereid van fruit uit zijn eigen boomgaard.

Zoals bij elk 9-gangendiner sluiten we af met…..? Juist ja, ijs. Maar dan wel het overheerlijke Heldro IJs, een begrip in de gehele regio. Éen smaak maar dat is meer dan zat. Tussendoor klinkt er muziek van een verdwaalde troubadour of zelfs een enthousiast groot koor dat toevallig in de buurt is.

Als echt de laatste gang (of het nou een gang is of niet). Het maakt niet meer uit. Behoefte aan een sterk kopje Espresso doppio of wat anders. Er is aan alles gedacht op het “Plein van het Goeie eten”. De klassiek geschoolde barista van Nici Koffie maakt alles wat je vraagt. Geen mooiere manier als afsluiting van dit feestelijke maal. Je kan ondertussen natuurlijk gezellig borrelen op het terras van Sjaak en Francien van Grandcafé ’t Centrum, de buren van de kerk.

De Nacht van Een Goei Leven Land van Cuijk

Op zaterdagavond 23 juni vindt in het Land van Cuijk de Nacht van een Goei Leven plaats. Een uniek evenement op tenminste negen bijzondere locaties: Op het water, in de bossen, langs de velden en aan dorpspleinen. Tijdens deze kortste nacht van het jaar bruist het in het Land van Cuijk. Ook in Mill! Daar staat de kerk in het middelpunt van belangstelling.

Met een Kerk Unplugged Concert in de kerk, een expositie van Kees Bastiaans en oude kerk-relikwiën, live cooking door Chefkok Jeroen van den Heuvel, lichtshow door Jack Roijendijk en vanaf 23 uur lichtkunst op de kerk door de makers van GLOW Eindhoven.

Naast al deze activiteiten in en rondom de kerk van Mill, allemaal georganiseerd door Ontdekmill is er dus zoals gezegd ook het “Plein van het Goeie eten”!

Ontdekmill én kerkbestuur én alle ondernemers heten u van harte WELKOM!

Toegang is gratis. Er zijn ook VIP-kaarten te koop voor een toren-beleving met muziek en hapje/drankje te bestellen bij OntdekMill. Voor vragen bel Ad Berends of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en check de website voor het hele programma: www.nachtvaneengoeileven.nl.