Zoals bekend, is D'n Inloop (in gemeenschapshuis De Wis) in Langenboom elke donderdagmiddag open, met mogelijkheid voor een praatje, een spelletje, kortom gezellig samenzijn.

Ook is er elke donderdag van 13.30 tot 14.30 uur de mogelijkheid om hulp te vragen bij problemen met uw computer, laptop, tablet, mobiel etc.

Die vragen kunnen overal over gaan, bijvoorbeeld:

Snel zoeken
Het terugvinden van je bestanden kan even duren. Zelfs als je weet waar ze zijn, klik je vaak door een aantal mappen voordat je hebt wat je zoekt. Gelukkig heeft Windows 10 een heel snelle zoekfunctie waarmee je alles in minder dan een seconde kunt vinden. Hij zit alleen een beetje verstopt. Zoeken doe je door de Windows-knop in te drukken en gewoon te typen. Terwijl je typt verschijnen diverse zoekresultaten, gegroepeerd op bron. Erg handig om snel bestanden op te zoeken waarmee je aan de slag wilt. En trouwens ook prima te gebruiken om heel snel een programma te starten (bijvoorbeeld: druk op Start, typ Paint en druk op Enter). Je krijgt hier ook suggesties van applicaties die je uit de Store kunt downloaden.

Basale start
Al die geavanceerde functies in Windows 10 zijn heel prettig, maar soms wil je terug naar de basis, bijvoorbeeld naar het oude startmenu. Windows 10 heeft een heel basaal startmenu ingebouwd: door met de rechtermuisknop op Start te drukken, verschijnt een menu waarin je bijvoorbeeld snel de Systeemeigenschappen opvraagt, een Opdrachtprompt start of de Verkenner opent. Zonder alle toeters en bellen die in het uitgebreide startmenu verwerkt zitten.

Nog vragen?

De computerhulpgroep is elke donderdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur aanwezig. Neem het apparaat mee, (met eventueel de oplader). Onder het genot van een kop koffie of thee, zullen we proberen uw problemen op te lossen, vragen te beantwoorden, te begeleiden waar mogelijk, of advies te geven.

Behalve de gratis adviezen en hulp, is het ook elke donderdagmiddag heel gezellig!