Foto: Anny Minten

De rolstoelwandeling 2018 was heel bijzonder. In totaal waren er 102 rolstoelgasten en 13 scootmobiels en 120 duwers. Een absoluut record.

De KBO Mill verkeersregelaars zorgde voor een veilig en snelle doorstroom van het verkeer naar de Valkhoeve. Daar stonden vrijwilligers klaar om de gasten in hun wandelgroep in te delen en aanwijzingen voor het parkeren te geven. Na het doorknippen van een lint en kort welkomstwoord van wethouder Erik van Daal vertrokken de rolstoelwandelaars.

Het werd een prachtige tocht in het wandelgebied van de Kuilen. Bij het Strandpaviljoen kreeg iedereen een drankje en heerlijk verzorgde fruithapjes tijdens het luisteren van mooie accordeonmuziek. Met een onstuimig windje en lekker zonnetje konden de gasten en duwers bijkomen van het eerste deel van de wandeltocht.

Op de terugweg naar de Valkhoeve moest een zware en moeilijke helling worden genomen. Achteruit met de rolstoel omhoog. Wat een beleving en wat een inzet van de duwers en vrijwilligers om dat veilig voor elkaar te krijgen.

Bij terugkeer bij de Valkhoeve begon het te regenen. Vanaf dat moment werd het voor de organisatie improviseren. De overdekte buitenplek waar ook het entertainment programma zou plaats vinden bleek al snel te klein. Daardoor verbleef een deel van de gasten buiten en een inmiddels nog grotere groep in de Valkhoeve. Om iedereen te laten genieten van koffie/thee en gebak en daarna het entertainment op te voeren met een hapje en drankje moest er op twee plaatsen keihard gewerkt worden door de vrijwilligers om alles in goede banen te leiden.

Met veel geweldige inzet van Anka Veldpaus en Oda Verhagen (accordeon), Gonny Selten en Arlette (zang en gitaar) en Gerty Janssen met haar geweldige "Dance for health" act werd er zowel binnen als buiten tegelijkertijd het entertainment afgewerkt. Martin Nabuurs had het geluid buiten perfect afgesteld.

Onder super moeilijke omstandigheden werden de hapjes en drankjes rondgebracht. De vrijwilligers en medewerksters van de Valkhoeve zetten zich geweldig in om alles zo goed mogelijk te regelen. Door het groot aantal gasten en vrijwilligers moesten de dames die de hapjes verzorgden bij het Strandpaviljoen en de Valkhoeve een topprestatie leveren en dat deden ze.

Doordat de weersomstandigheden steeds slechter werden, moest het entertainment iets eerder worden afgesloten. Dat gebeurde met het uitreiken van een prachtige rode roos aan alle gasten en vrijwilligers bij het zingen van het lied "rode rozen".

De organisatie van de rolstoelwandeling 2018 dankt iedereen die er mede voor gezorgd heeft dat de rolstoelwandeling onder moeilijke omstandigheden toch zeer geslaagd is. We bedanken de Zonnebloem voor hun inzet en het ter beschikking stellen van de 70 rolstoelen en Myllesweerd voor het podium. De SWOM zorgde ervoor dat deze rolstoelwandeling wederom gehouden kon worden. De Valkhoeve bedanken we voor het gratis ter beschikking stellen van hun accommodatie binnen en buiten.

Er is ook dank aan het bestuur van de Heesakkerstichting die ons wederom een leuk bedrag beschikbaar stelde, Berends bloemsierkunst voor de gratis bloemen op de tafels, Wilma de Klein die meereed met een AED van Stichting Kies voor leven en de Neije Krant voor berichtgeving over de Rolstoelwandeling.

Dank ook voor medewerkers van Pantein die zich met hart en ziel hebben ingezet om zoveel mogelijke bewoners te laten deelnemen. Daarbij moet vermeld worden dat Henk Kuppen de bewoners in de rolstoelbus naar de Valkhoeve en visa versa te vervoerde in totaal 10 ritten.

Elly Meijnders, Truus Olçay en Guus Fonteijn danken ook alle duwers waaronder 30 Merlet leerlingen en docenten, alle vrijwilligers, de personen die het entertainment verzorgden, en de vrijwilligers die we mogelijk vergeten zijn voor een onvergetelijke en spannende rolstoelwandeling 2018.

Guus Fonteijn coördinator rolstoelwandeling

Zie voor een sfeerverslag ook de Lokale Omroep Mill of de rubriek video op inmill.nl.