Foto: Geert Giesbers

Geert Giesbers (53 jaar, Langenboom) is geen onbekende op Landgoed Tongelaar. Al jaren gefascineerd door het fotograferen van de natuur, neemt zijn hobby steeds meer professionele vormen aan.

Wie zijn Instagram-account volgt wordt wekelijks getrakteerd op Geerts prachtige inkijkjes op de omgeving om ons heen. Zondag 8 juli geeft Geert twee workshop-wandelingen over Landgoed Tongelaar, om 8 uur en 11 uur.

Vroeg uit de veren

“Sinds anderhalf jaar ben ik serieus bezig met mijn hobby fotografie. Mijn voorkeur gaat uit naar landschapsfotografie en natuurfotografie. Vanaf jongsaf aan ben ik bezig met fotograferen, sinds ik een spiegelreflexcamera heb is de interesse alleen maar gegroeid,” vertelt Geert die in het dagelijks leven werkzaam is als procesoperator. Doordat hij in 4 ploegendienst werkt kan hij op de meest verschillende momenten de natuur in. “Vroeg opstaan om zonsopkomst te fotograferen geeft een geweldige boost voor de rest van de dag. Heerlijk alleen in de natuur, vogels die fluiten, krekels, kikkers in de poelen.”

De Kuilen en Tongelaar als achtertuin

Geert Giesbers woont al zijn leven lang in Langenboom, samen met zijn vrouw. Zijn achtertuin zijn de Langenboomse bossen, De Kuilen en Landgoed Tongelaar. Daar brengt hij graag veel tijd door. Geert: “Ik vond foto's altijd al leuk. Naarmate ik ouder werd groeide mijn interesse voor het fotograferen van de natuur. Vooral toen ik een rondreis maakte op mijn 33ste door Amerika. Grand Canyon, Monument Valley, Yosemite park en Zion National Park. Prachtig die natuur! Daarna heb ik nog een rondreis door Scandinavië gemaakt met alweer zo’n prachtige natuur.”

Tips and tricks van de meester

Zondag 8 juli geeft Geert Giesbers twee fotografie-wandelingen over Landgoed Tongelaar. Tijdens deze wandeling kijk je met hem mee en wil hij zijn visie van fotografie graag met je delen. “Kijk altijd eerst wat wil je fotograferen en wát je met je foto wil vertellen”, is één van zijn tips. En vroeg opstaan natuurlijk :)

Reserveren voor deze wandelingen kan via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Het aantal plaatsen is beperkt. Geert vertrekt om 8 uur en om 11 uur vanaf het binnenplein van Kasteel Tongelaar. Kosten voor deelname zijn €5,- per persoon. Vergeet je camera niet!

www.geertgiesbers.nl