Komende vrijdag 6 juli sluiten de (meeste) scholen hun deuren. Maar het Zotte Zomer Festival in het Landschapspark in Mill gaat dan juist om 14.00 uur van start.

Dit gratis toegankelijke 3 dagen durende evenement wordt georganiseerd door Ontdek Mill met steun van Albert Heijn vd Ven, Ondernemers Collectief Mill, Stichting Activiteiten Mill en de lokale horeca. “Vanaf 14.00 uur gaan de nostalgische attracties draaien, is er muziek, zijn er circusshows en is er horeca met foodstands te vinden. Kortom, een mooie start van de vakantie voor jong en oud.”

2e editie

Vorig jaar werd het Zotte Zomer Festival voor het eerst georganiseerd. Ad Heijs vormt samen met Jeroen vd Heuvel en Cockie en Corné Kremers de organiserende werkgroep. “Een jaar eerder al waren we begonnen met de organisatie,” vertelt Ad. “We hadden toen allemaal wat ideeën en die hebben we samengevoegd. Op deze eerste editie kregen we erg veel positieve reacties. Vandaar dat we samen met alle betrokken partijen direct na het Zotte Zomer Festival besloten hebben dit jaar een tweede editie te organiseren.” Vooral dat het gratis toegankelijk was en de aanwezigheid van de nostalgische attracties deed het goed bij bezoekers. Ad: “Klopt, daar reageerde bezoekers erg goed op. Vandaar dat dat ook de basis was voor dit jaar en we sommige activiteiten hebben laten vallen, zaken ook hebben behouden en nieuwe activiteiten hebben toegevoegd.”

Nieuw

Nieuw dit jaar zijn onder andere de circusshows en Escaperoom van ’t Huukske. Ad: “Peter Sonnemans uit Mill heeft een eigen circus. Hij doet optredens door het hele land maar in ons eigen Mill is hij zelden te zien. Vandaar dat we in overleg met Peter zijn circus naar het Zotte Zomer Festival hebben gehaald.” Ook is er dit jaar een Escaperoom. Deze zal Escaperoom ’t Huukske uit Langenboom verzorgen. Maar ook de zegening van voertuigen en rijwielen is nieuw. “Vroeger was dit in Mill een jaarlijkse traditie. Wij vonden het prima passen bij onze opzet en ook pastoor v.d. Meijden reageerden enthousiast. Ondertussen hebben we van wat auto- motor- en brommerclubs begrepen dat ze komen voor deze zegening, maar ook alle particulieren zijn hierbij vanaf 13.30 uur uiteraard van harte welkom.”

Meer

Maar er is veel meer te beleven op het Zotte Zomer Festival. Er is een zo goed als non-stop muziekprogramma, op zaterdag en zondag zijn er poppenkastvoorstellingen en diverse clubs en ondernemers zijn aanwezig om hun activiteiten te promoten. Op vrijdag worden de shirts aan Vierdaagse lopers uitgereikt en op zaterdag laten leerlingen van muziekschool Music Fun horen wat ze dit schooljaar hebben geleerd. “Mooi vinden we ook dat op uitnodiging van het Ondernemers Collectief Mill bewoners met begeleiders van Aldenhorst op vrijdagmiddag naar het park komen. OCMill zal ze trakteren op wat te drinken en lekkere oliebollen.”

Horeca

Bijzonder blij is de organisatie ook weer met de samenwerking met de lokale horeca. “Alle horecaondernemers die vorig jaar deelnamen zijn er ook dit jaar weer bij. Vorig jaar verzorgden zij de bar en dit jaar ook de diverse foodstands.” Dat zijn de horecaondernemers van Café Royal, Smaakmakers Mill - Kasteel Tongelaar, Café de Winkel, Grandcafé ’t Centrum, Café Libre, Grandcafé ’t Lagerhuis, Plaza de Frietkraam, Eten & Zo en Café ’t Heike.

Elders in deze krant zijn diverse artikelen te vinden over de vele activiteiten en het muziekprogramma. Like ook de Facebookpagina en zie www.zottezomer.nl voor meer informatie.