Elke week is er computerhulp op donderdagmiddagen van 13.30 tot ca. 14.30 uur in de Wis in Langenboom. We geven advies bij het gebruik van mobiele telefoon, tablet, laptop/pc van elk merk en model.

Ergens op je toetsenbord zit een mysterieuze toets. Als je de erop gedrukte tekst “PrtScrn” uitspreekt klinkt het naar babygebrabbel maar het betekent: “PrintScreen” ofwel in Nederlands: Schermopname. Dat is wat het maakt maar wat kun je er mee? Tik op de toets PrtScrn en kijk daarna in de map “Schermopnamen” in de map “Afbeeldingen” in je Verkenner. Daar zie je de opname die je zojuist hebt gemaakt. Een opname van een deelscherm is ook mogelijk door het deelscherm te selecteren en op PrtScrn te tikken terwijl je de Alt toets ingedrukt houdt.
Zonder zoeken op je pc of laptop kun je de opname direct in een document of mail plakken.
We krijgen wel de telefonische vraag: “mijn laptop zegt dit” of: “er komt steeds een scherm terug met een vraag en ik weet niet wat ik ermee moet”. Dan is ons antwoord bijna altijd: “stuur even een schermopname”. Dat doe je als volgt:

  1. Tik 1 keer kort op de “PrtScrn” toets (of op PrtScrn met de Alt toets ingedrukt);
  2. Open een nieuwe mail in je mailprogramma;
  3. Adresseer de mail en typ een onderwerp in de onderwerpregel;
  4. Plak de schermopname met Ctl+v in het tekstvak van de mail; (houdt Ctrl ingedrukt > tik 1x op de letter ‘v’ > laat Ctrl los)
  5. Verzend de mail!

Hebt u ook zo’n vraag? Kom naar d’n Inloop! Breng uw laptop, tablet of mobiele telefoon mee. Bij een kopje koffie of thee proberen we uw vragen te beantwoorden of advies te geven zodat u optimaal gebruik maakt van de digitale wereld. Ons advies en hulp én de gezelligheid zijn gratis.