Zoals bekend, is D'n Inloop (in gemeenschapshuis De Wis) in Langenboom elke donderdagmiddag open, met mogelijkheid voor een praatje, een spelletje, kortom gezellig samenzijn.

Ook is er elke donderdag van 13.30u tot 14.30u de mogelijkheid om hulp te vragen bij problemen met uw computer, laptop, tablet, mobiel etc. Die vragen kunnen overal over gaan, bijvoorbeeld:

Gebruik van het toetsenbordje op je mobiel

Tekst invoeren
Als je een teken wilt invoeren dat zichtbaar is op het toetsenbord, tik je op dit teken. Als je een tekenvariant wilt invoeren, raak je het teken aan op het toetsenbord en houd je dit vast om een lijst met beschikbare tekens weer te geven. Selecteer vervolgens een optie in de lijst. Als je bijvoorbeeld de é wilt invoeren, raak je de e aan en houd je deze ingedrukt tot andere opties worden weergegeven. Sleep terwijl je je vinger op het toetsenbord houdt, naar de é en selecteer deze optie. Hetzelfde geldt voor bijv. de ä, de ñ, en de ç.

Hoofdletters typen
Tik voordat je een letter invoert op de hoofdletter toets en typ dan de letter.
Aan het begin van een zin, typ je meestal automatisch een hoofdletter, tenzij je de optie Auto hoofdlettergebruik uitschakelt bij de instellingen. Om meerdere hoofdletters te typen, kan je best de caps lock inschakelen. Dit doe je door langere tijd op de hoofdlettertoets te duwen, of door twee keer snel achter elkaar op deze toets te duwen. Wanneer je opnieuw op de hoofdlettertoets tikt, schakel je de caps lock uit.
Cijfers, leestekens en symbolen typen:
Tik op de knop ?123 voor een toetsenbordindeling met cijfers, leestekens en speciale tekens, tik vervolgens op de toets ~\{ om nog meer symbolen te zien. Met de ABC-toets keer je terug naar de letters. Op sommige toetsenborden noemt deze knop ook SYM.

Nog vragen?

De computerhulpgroep is elke donderdagmiddag van 13:30 tot 14:30 aanwezig.
Neem het apparaat mee, (met eventueel de oplader).
Onder het genot van een kop koffie of thee, zullen we proberen uw problemen op te lossen, vragen te beantwoorden, te begeleiden waar mogelijk, of advies te geven.
Behalve de gratis adviezen en hulp, is het ook elke donderdagmiddag heel gezellig!