Op woensdag 4 juli vond het zomeravondconcert van muziekvereniging Amicitia uit Langenboom plaats. Het was een mooie en leuke avond die afgetrapt werd met onze slagwerkgroep Dynamic o.l.v. John Klaus die een paar leuke nummers ten gehore brachten waaronder Triomania en eindigde met het spektakel D sea stuff.

Jeugdslagwerkgroep De Beats o.l.v. Giel Verstraten volgde met allerlei leuke en bekende nummers waaronder Boom boom boom boom van de Vengaboys. Na de pauze ging het concert verder met onze blokfluit leerlingen die onder begeleiding van harmonie Amicitia en De Beats en Marjo v.d. Logt onder andere Ode an die freude en het indianenlied lieten horen. In de pauze van het concert werden de geslaagden in de bloemen gezet. Maar liefst 4 Blokfluiters, 1 Keyboardspeler behaalden hun diploma algemeen vormend onderwijs. 1 leerling op trompet haalde zijn Diploma A en 1 leerlinge Slagwerk behaalde haar diploma B. Natuurlijk werd voor deze fantastische prestatie “Lang zullen ze leven” gespeeld.

Het publiek in het mooie park had een primeur. Hoogtepunt was het eerste optreden van de 30+ klas. Een succesvol project waarbij volwassenen op latere leeftijd muziek leren maken. Begonnen met 22 leerlingen deden uiteindelijk 13 leerlingen mee aan dit concert. 8 klarinetten, 1 trompet, 1 bariton, 2 slagwerkers en 1 tenorsax speelden in het Orkest mee met een drietal muzieknummers. Fantastisch hoe enthousiast deze oudere leerlingen zijn in het beoefenen van hun nieuwe hobby gezamenlijk muziek maken. Na afloop waren er al weer twee nieuwe leerlingen voor wederom een nieuw seizoen.

Na de prestatie van onze leerlingen was het de beurt aan harmonie Amicitia zelf die, o.l.v. John Derks, een paar leuke en bekende nummers ten gehore bracht waaronder Lady in Red en A Kind of Magic. Na een luid applaus en een staande ovatie van het publiek werd de avond afgesloten met de toegift Comedians Gallop (borstellied musical Dorus) waarbij Evelien Verstegen en dirigent John Derks de solo’s vervulden. Het hele concert werd vastgelegd door de huisfotograaf van de muziekvereniging Toon Ermers.

Na het concert was het voor de leden nog vol op feest. Onder het genot van een hapje en drankje werd nagepraat over het voorbije seizoen en werden plannen gesmeed voor het nieuwe seizoen. Muziekvereniging Amicitia is wederom te beluisteren tijdens de opening van de kermis op zaterdagavond 4 augustus 19.00 uur kermisterrein. Maar eerst... een welverdiende vakantie!