Vrijdag 20 juli deelden boeren en tuinders uit afdeling ZLTO Land van Cuijk Noord en de mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, lekkere gezonde hapjes uit aan de wandelaars. De grote koe, varken en kip waren al van kilometers afstand zichtbaar.

Het is een goede traditie dat leden van twee ZLTO-afdelingen (Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie) Rijk van Nijmegen en Land van Cuijk Noord woens-, donder- en vrijdag met de Vierdaagse de wandelaars op weg helpen met een hapje, drankje en moreel ondersteunen met een praatje voor de gezelligheid. Voor sportieve prestaties, zoals het wandelen van 30, 40 of 50 kilometer, is goed eten essentieel. Boeren en tuinders zorgen daar dagelijks voor. Zij zijn onmisbaar, ook tijdens de Vierdaagse.

In het landschap zien de wandelaars alle agrarische sectoren. Van melkkoeien in de wei tot tomaten en komkommers in de kas, van buiten lopende kippen tot de beroemde gladiolen in het veld. Boeren en tuinders zorgen ervoor dat de wandelaars onvergetelijke momenten hebben in het buitengebied dat die vier dagen even het domein is van ruim 40.000 wandelaars.

Waardering

ZLTO leden, kinderen en vrienden deelden vele kilo’s tomaten, paprika’s, worst, appels, (karne)melk, kwark en vla. De mmmEggies deelden roze gekookte eitjes uit. “Ik keek al naar jullie uit. Heerlijk, super, bedankt, lekker fris, geweldig” hoorden zij vaak als reactie. Hans Vermeulen, ZLTO-voorzitter Land van Cuijk Noord, deelnemer nam zijn petje af voor alle vrijwilligers. Op de muziek van Dweilorkest Moi Zat uit Mill, voor deze gelegenheid een tijdelijke gefuseerd met Engsele uit Sint Hubert, liepen de wandelaars weer vrolijk verder richting finish.