Op woensdagmiddag 18 juli was het zover. De vijfde activiteitenmiddag van de ZorgSchakel Sint Hubert in het gemeenschapshuis De Jachthoorn. Zo’n 10 personen namen deel aan de wandeling door Sint Hubert. Na eerst op het terras van De Schakel koffie en thee gedronken te hebben zijn we van start gegaan.

De wandeling ging onder begeleiding van Ed Derks door het oude centrum van Sint Hubert. Ed gaf een uitgebreide toelichting over de oude dorpskern. Zoals het oude boerenbond gebouw, het VOVA gebouw, de oude pastorie, huis van Fam. Abels (1913) enzovoorts. Wist je bijvoorbeeld dat er in Sint Hubert de bedoeling was geweest om een nieuwe kerk te bouwen? De bouw was al deels uitgegraven en de stenen waren al besteld. Maar de bouw is afgekaatst door Pastoor Jacobs omdat er teveel verdeeldheid was bij de inwoners.

Via het Grootven zijn we op bezoek geweest bij Elias Klooster. Boris Chapchal gaf ons een toelichting over het verleden, heden en toekomst van het klooster. Vervolgens zijn we bij fruithal v.d. Oever geweest. Daar hebben we een rondleiding gehad van Jan v/d Oever. Het was erg indrukwekkend om te zien wat er aan koelcellen (10 stuks) gebouwd worden. wat er aan techniek en automatisering wordt toegepast. Boris en Jan bedankt voor jullie enthousiaste verhaal.

Na een korte picknick bij het plukweidje zijn we weer terug gelopen naar De Jachthoorn.

“Het was erg gezellig en interessant en zeker voor herhaling vatbaar”, dat was de eerste reactie van de deelnemers.

Ontmoeting en gezelligheid, dat was de doelstelling van de activiteiten middag, daar is de ZorgSchakel Sint Hubert zeker in geslaagd. De volgende activiteit vindt plaats op woensdag 15 augustus en begint om 14:00 uur in De Jachthoorn. Het thema voor deze middag is oude films over vroeger (Sint Hubert en omstreken) Leden van ZorgSchakel Sint Hubert kunnen zich nog aanmelden tot 10 augustus via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via inschrijfformulier in “De Schakel”.

Graag tot ziens op een van de activiteiten middagen van de ZorgSchakel Sint Hubert.