Op donderdagmiddagen is er in Langenboom computerhulp van 13.30 tot ca. 14.30 uur. Dit voor advies en hulp bij het gebruik van mobiele telefoon, tablet en laptop/pc van elk merk en model.

En weer waren er verhalen en waarschuwingen in kranten en media over verhitte batterijen. Natuurlijk volgden er vragen bij ‘D’n Inloop’: “kan ik mijn mobieltje of tablet aan de oplader laten zitten of ’s nachts opladen”? Het antwoord is “Ja, mits”. Om een lang en ingewikkeld technisch verhaal over chips enzovoorts kort te houden het volgende: fabrikanten van mobiele apparaten bouwen in de lader of het toestel veiligheden in, om overladen te voorkomen. Voor Apple toestellen zit dat in het kleine stekkertje wat in het toestel wordt gestoken en voor Android toestellen zit dat in het toestel zelf. Dat piepkleine onderdeeltje zorgt ervoor dat -zodra de batterij vol is- het laden overgaat tot ‘druppelladen’. Met andere woorden: de lader ‘voelt’ als de batterijlading tot 98% gedaald is en laadt dan weer even bij. Geen kans op ‘overladen’ of oververhitting mits je de originele lader en kabel gebruikt.

Nu zijn er goedkope namaakladers en kabels te koop voor zelfs 10% van de originele prijs. Hoe iemand het verhaal kan geloven dat het van dezelfde kwaliteit en even veilig is als het origineel verbijsterd ons. Dat goedkope spul heeft geen ingebouwde veiligheid met als gevolg oververhitting. Kortom: met originele onderdelen is er geen gevaar en met goedkoop spul is het oppassen.

Hebt u ook zo’n vraag? Kom naar d’n Inloop! Breng uw laptop, tablet of mobiele telefoon mee. Bij een kopje koffie of thee proberen we uw vragen te beantwoorden of advies te geven zodat u optimaal gebruik maakt van de digitale wereld. Ons advies en hulp én de gezelligheid zijn gratis.