Foto: Raymond Roelofs

Woensdag 25 juli werd voor de 35e keer de Vakantiejaarmarkt in Mill gehouden. Deze markt was de warmste Vakantiejaarmarkt ooit.

De verwachte 34 graden zorgden ervoor dat er minder kooplieden waren dan gebruikelijk en ook wat minder publiek. In de ochtend liep het centrum van Mill mooi vol, maar later op de dag werd het in de straten wat rustiger en verzamelde de belangstellende Vakantiejaarmarkt-bezoekers zich vooral op de terrassen. Daar was volop entertainment te vinden en dat ging dan ook door tot later op de avond. De Vakantiejaarmarkt zelf stopte 2 uurtjes eerder dan gebruikelijk, zodat de kooplieden deze warme dag eerder naar huis konden om de verkoeling op te zoeken. De organisatie had gezorgd voor extra waterpunten en meer EHBO.

Winnaars prijsvraag

Ook dit jaar was er in de aanloop naar de Vakantiejaarmarkt weer een prijsvraag. Op de vraag, hoe heet het nieuwe in 2018 geopende park in Mill kwamen heel wat juiste reacties. Ook veel foute oplossingen overigens. Het juiste antwoord was natuurlijk de Acaciahof.

De winnaar van het staatslot is G. Jacobs uit Mill.

De volgende personen ontvangen een cadeaubon: M. Straatman uit Langenboom, C. Hoogeveen uit Wanroij en F. Willemsen uit Elst. Zij krijgen de gewonnen prijzen automatisch thuis gestuurd.

Ook in de aanloop naar de Vakantiejaarmarkt op woensdag 24 juli 2019 zal een prijsvraag gehouden worden. Check t.z.t. de media en www.vakantiejaarmarkt.nl.

Dankwoord

De organiserende partijen, RKSV Juliana, Stichting Activiteiten Mill en organisatiebureau Koolen en Koolen bedanken via deze weg nogmaals alle vrijwilligers die deze dagen actief waren. Want ondanks de warmte waren zij aanwezig om te helpen met alle voorbereidingen op dinsdag en alle voorkomende werkzaamheden op woensdag. Hiervoor nogmaals dank. Zonder de inzet van deze enthousiaste vrijwilligers is een evenement als de Vakantiejaarmarkt niet te organiseren.