Altijd al benieuwd geweest naar alle werkzaamheden in een dierenasiel? Kom dan op 2 september bij ons kijken!

Op 2 september 2018 biedt dierenopvangcentrum Hokazo een kans om tussen 12.00u en 15.00u een kijkje te nemen achter de schermen van het asiel. Dit doen we om te vieren dat we dit jaar 20 jaar bestaan en in deze 20 jaar al enorm veel dieren hebben kunnen helpen.

Dit willen we ook heel graag blijven doen en we proberen door een leuke, informatieve dag te organiseren een leuk bedrag op te halen zodat we de dieren kunnen blijven helpen!

Over Hokazo

Dierenopvangcentrum Hokazo is verantwoordelijk voor het opvangen en verzorgen van honden en katten die zwervend worden aangetroffen of waarvan de eigenaar afstand doet. Hokazo doet dit voor de gemeenten: Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Meijerijstad (Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel), Mill, Sint-Anthonis, Sint-Michielsgestel en Uden. We gaan na de wettelijke zwerfperiode van 14 dagen op zoek naar een (nieuw) liefdevol thuis voor deze dieren.

Overige dieren worden wel opgehaald door onze dierenambulance, die deze dan onderbrengen in gespecialiseerde opvangcentravoor de specifieke diersoorten in de omgeving.

Activiteiten

Er zullen kraampjes aanwezig zijn van verschillende onderdelen die bij het opvangcentrum horen. Zo kan er een kijkje worden genomen in de dierenambulance en zal er een kraam zijn waarbij onze vrijwilligers informatie geven over de pleegzorg.

Naast de informatieve kraampjes zullen er ook leuke activiteiten zijn en staat er een team enthousiaste vrijwilligers klaar om leuke workshops en demonstraties te geven. Er zal een kraam zijn waar u leuke zelfgemaakte spulletjes kunt kopen voor uw huisdier en de opbrengst hiervan wil Stichting Dierenlot voor ons verdubbelen. Ook kunt u deelnemen aan een loterij met leuke prijsjes en zal er een springkussen aanwezig zijn voor de kinderen. Ook kunt u deze dag lege statiegeld flessen inleveren bij ons. Er zijn nog een heleboel andere leuke dingen te zien en te beleven op deze dag dus we hopen op een leuke opkomst!

Adoptie

Tijdens deze dag worden er geen asieldieren geplaatst. Mocht u interesse voor een dier hebben dan zien we u graag op een ander moment terug. Ook goed om te weten, is dat mensen geen eigen honden kunnen meenemen naar deze dag. Dit in verband met mogelijk onrust onder de asielhonden. Het asiel rekent op begrip hiervoor.

Praktische informatie

Deze dag wordt gevierd op ons eigen terrein aan de Lange Goorstraat 6 te Uden. De entree is gratis!