Het toeristische en recreatieve platform Ontdek Mill, organisator van de Raamvallei Duomarathon is op zoek naar vrijwilligers.

Op zondag 23 september verschijnen er 250 duo’s aan de start, waarmee het evenement is uitverkocht. “Help jij ons om er een onvergetelijke ervaring van te maken voor de deelnemers die uit het hele land komen?”, vraagt voorzitter Daniëlle Kremers.

Uiteenlopende taken

In totaal zijn zo’n honderd vrijwilligers nodig. Kremers somt op waar deze voor nodig zijn: “Denk aan het opbouwen van de start- en finishlocatie, uitzetten route, parkeerregelaars, maar ook aan verkeerregelaars onderweg die deelnemers veilig helpen bij oversteken van drukke wegen. Bij de deelnemersontvangst zijn mensen nodig die assisteren bij de uitgifte van startnummers en goodiebags. Het publiek moet worden begeleid, zodat de deelnemers niet worden gehinderd én de fans kunnen genieten. Maar ook aan assistentie onderweg, die bijvoorbeeld een reparatie kunnen uitvoeren. Kortom: vrijwilligers die zich op deze dag willen inspannen om het evenement tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken.”

Ontspannen ambiance

De Raamvallei Duomarathon – die dit jaar op zondag 23 september wordt georganiseerd - staat voor een combinatie tussen hardlopen, fietsen en genieten. Kremers legt uit: “De duo’s beschikken samen over één fiets en wisselen elkaar op het traject af. Zo leggen zij samen ruim 42 kilometer af door de prachtige Raamvallei. De route gaat over boerderijen, landgoederen, landerijen en andere unieke locaties in de omgeving. En onderweg valt er bij de smikkelplatskes van alles te beleven. Het overwegend onverharde parcours is niet het makkelijkste, maar de ambiance is ontspannen, gezellig en enerverend.”

Informatiebijeenkomst

Op donderdagavond 6 september worden de vrijwilligers bijgepraat over de werkzaamheden en worden de taken verdeeld. “Daarbij proberen we natuurlijk zoveel mogelijk tegemoet te komen aan ieders wensen”, aldus Kremers. Geïnteresseerd? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Rob Vloet op 0485-452235 of 06-55107578.