Een druk programma aan het eind van het seizoen eind juni voor Muziekvereniging St. Willibrord uit Mill. Althans dat had zo eigenlijk moeten zijn. Helaas moest de openbare repetitie met aansluitend een concert in de kerk bij “Kerk Unplugged” tijdens de “Nacht van ’t Goei Leven” op 23 juni worden gecanceld.

Dit in verband met het plotseling overlijden van een lid van onze Muziekvereniging Truus de Leeuw uit Cuijk, levenspartner van Piet Josemanders, eveneens lid van de Muziekvereniging. Zij deelden hun gezamenlijke passie voor muziek. Een stoel blijft nu leeg…we zullen haar missen! Truus, een gedreven klarinettist die niet snel een repetitie over zou slaan. Heel gewoon, heel bijzonder. Bijzonder Gewoon!

In goed overleg is besloten om het leerlingenconcert op zondagmiddag 24 juni j.l. evenals het uitwisselingsconcert met Kohlscheid een week later wel door te laten gaan. Het uitwisselingsconcert is met in achtneming van een minuut stilte en speciale aandacht aan Truus opgedragen.

Nieuw seizoen start met oude tradities

Traditiegetrouw werd er na een welverdiende vakantie geopend met een Barbecue voor alle leden, dirigent, leerlingen en ouders en zijn de repetities inmiddels gestart. Het Harmonieorkest gaat zich voorbereiden op de geheel nieuwe opzet van de Kermis in Mill. In samenwerking met de Kermisexploitant Gebr. Regter, Stichting Ontdek Mill en de lokale horeca wordt geheel volgens een oude traditie de kermis geopend met medewerking van de Millse Muziekvereniging. Op zaterdagavond 15 september a.s. van 18.00 - 18.15 uur zal het Harmonieorkest het spits afbijten met een mini-concert niet alleen midden op het kermisterrein maar ook midden op de vloer van de kermisattractie ‘Autoscooters’.
Uiteraard is iedereen hierbij van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

“Hee gaode mee”

Inmiddels zijn voor het Harmonieorkest de muzikale voorbereidingen voor het concert met de Brabantse volkszanger Gerard van Maasakkers eveneens al van start gegaan. De Millse Muziekvereniging heeft in nauwe samenwerking met Stichting Cultura Domus in het afgelopen jaar achter de schermen al flink wat werk verricht op allerlei fronten om dit in Mill te kunnen organiseren. Dit concert “Hee goade mee” zal plaatsvinden in de St. Willibrorduskerk op zaterdag 24 november.
Kaartverkoop voor dit concert start op 1 oktober a.s. via de website van Stichting Cultura Domus. U wordt daarover nog nader geïnformeerd door deze stichting.