“Loslaten en lichamelijke bewustwording ontwikkelen” Iedereen wil iets van jou, er wordt zoveel van je gevraagd. Jij wilt met rust gelaten worden en in contact blijven met je eigen lichaam.

Herken je dit, dan is tieneryoga echt iets voor jou. Het geeft je kracht en energie, maakt je sterker, geeft zelfvertrouwen, maar kan je ook helpen bij ontspanning en rust. Op spannende momenten zoals met een toets of examen voel jij je zelfverzekerder. Je leert je beter te concentreren. Wist je dat veel topsporters en popsterren aan yoga doen?

Inhoud van een tieneryogales

Tijdens de tieneryogalessen combineren we yogahoudingen, ontspanning, ademhaling en meditatie om juist dat te stimuleren: in contact te komen met jezelf. Om op deze manier te ervaren dat het goed is zoals je bent, ook al is de wereld om je heen druk, verwarrend of veeleisend. Bovendien wordt je lijf er sterk en soepel van en wie wil dat nu niet?

Yoga en meditatie

Yoga en meditatie zorgen ervoor dat je jezelf zekerder voelt en je jezelf beter kunt ontspannen. Tijdens de les (bijvoorbeeld een toets of examen), of in contact met andere mensen en of leeftijdsgenoten. Door de houdingen wordt je lichaam sterker, ontwikkel je je spieren en wordt je gezonder. Door yoga ontspan je meer, waardoor je ook beter kunt slapen en je fitter voelt. Kortom: tieneryoga is het moment in de week om rust te vinden, je op te laden en jezelf te mogen zijn.

Waarom tieneryoga?

  • Je lichaam wordt sterker, leniger en gezonder.
  • Je ervaart het contact met jezelf en je lichaam.
  • Je leert ontspanningsoefeningen die je kunt gebruiken op spannende momenten zoals een spreekbeurt of examen.
  • Je leert je beter concentreren.
  • Voor zowel jongens en meisje
  • En omdat het stoer en hip is.

Info

Tieneryoga is speciaal voor jongens en meisjes vanaf groep 8 t/m de leeftijd van +/-15 jaar. De lessen zijn op woensdag 17.30 t/m 18.30 start vanaf 12 sept 2018. Na de les drinken we nog wat met elkaar. De lessen worden verzorgt door Chien Engel gediplomeerd yoga en Kinderyogadocent (2006). Veel ervaring in het werken met Tieners, als Yogadocent en Jongerenwerker.

Yogabindu
Hogeweg 1 Langenboom - 0486 475591 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - www.yogabindu.nl