Verrassende combinaties van muzikanten: gelouterd en jong, samen op één podium. Een clash van muziekstijlen?

Laten we het er op houden dat er veel rock te horen en zien zal zijn. Wilbertoord en omstreken gaat uitlopen om rockband The Juveniles een hart onder de riem te steken. En om de sporen van een vernietigende brand met net zoveel ‘vuur’ uit te wissen.

Aanstaande zaterdag (8 september) is de grote zaal van café Royal aan de Kerkstraat in Mill het decor van een heuse benefietavond. Die moet in ieder geval een dikke pleister op de wonde zijn die op 21 mei van dit jaar aan het viertal werd uitgedeeld. Die maandagmiddag brandde de repetitieruimte van The Juveniles af. En hoewel de eigenaar van het pand met gevaar voor eigen leven nog spullen van de vuurzee wist te redden, ging toch negentig procent van de (PA-)apparatuur en instrumenten verloren. De nachtmerrie voor elke band.

Rock-revolutie

The Juveniles (opgericht in 2001) gaan de geschiedenisboeken in als de grondleggers van de Wilbertoordse rock-revolutie van de voorbije jaren. Dus gaat iedereen met muziek in zijn lijf deze muzikanten binnenkort een hart onder de riem steken. Wat mag je verwachten? Bands uit Wilbertoord en omstreken gaan er hun beste nummers spelen. Op het affiche prijken namen als Galvanized, Moddervät (Motörhead tribute), Helse Jachthonden (Normaal tribute) en Muddy Goggles.
Dat affiche kon natuurlijk niet wachten, maar achter de schermen worden nog altijd meer snode plannen gesmeed. De nodige ‘friends’ zullen met hun bijdragen de line-up compleet maken. Dus nu al mag het publiek zich verheugen op de eerder genoemde verrassende vriendschappen op de planken. En is dat juist niet wat muziek zo speciaal maakt? Nadat het officiële bandprogramma erop zit, is er een jamsessie waar tal van bevriende en betrokken muzikanten opnieuw te zien zullen zijn.

Vrijwillige bijdrage

Een benefiet is er natuurlijk om geld in te zamelen en om het publiek te laten tonen dat zij het hart op de juiste plaats heeft. De entree is daarom een vrijwillige bijdrage. Er worden hapjes geserveerd. Gezien de verwacht toeloop wordt het benefietconcert niet in het café, maar in de achterliggende zaal van Royal gehouden. Die is open om 20.00 uur. The Juveniles zélf zullen om 20.30 uur aftrappen.