Om mee te kunnen (blijven) doen aan diverse activiteiten speelt vervoer een belangrijke rol. Naast de fiets of auto kan het Openbaar Vervoer een goed alternatief zijn. De bus nemen kan echter een drempel zijn, want er is in de loop van de jaren wel een en ander veranderd.

Zo kun je bv geen kaartje meer kopen in bus en kun je alleen reizen met een zgn OV- Chipkaart. En ook het reizen met de trein heeft veel veranderingen ondergaan.

Degenen, die niet dagelijks gebruik maken van het Openbaar Vervoer, hebben de veranderingen niet altijd goed kunnen volgen en met name de senioren onder ons hebben er veel moeite mee.

KBO Mill organiseert nu in samenwerking met de overkoepelende organisatie KBO-Brabant en het Reizigersoverleg Brabant een voorlichtingsmiddag over het Openbaar Vervoer. Dit op dinsdag 2 oktober a.s. van 14.00 tot 16.00 uur in Myllesweerd.

Het is mogelijk om ter plekke een OV kaart aan te vragen. Hiervoor moet € 7,50 afgerekend worden. Indien u over mobiel bankieren beschikt kunt u dit zelf regelen (neem dan de zgn Random Reader van de RABO bank mee of ander middel afhankelijk van uw bank). In geval u niet digitaal bankiert, kunt U dat doen via de KBO, die dan samen met U de OV kaart aanvraagt.

Er zullen die middag mensen aanwezig zijn, die u helpen met het aanvragen van de OV- kaart, want dat moet helaas digitaal gebeuren, anders zijn de kosten aanmerkelijk hoger.

Er zijn twee soorten OV kaarten, een anonieme en een persoonlijke OV-kaart

Voor de aanvraag van een persoonlijke OV kaart wordt verzocht uw ID kaart of paspoort mee te brengen.

Ook als u geen OV kaart aan wil vragen bent u van harte welkom om informatie over het Openbaar vervoer te krijgen.

Zodra iedereen beschikt over een OV kaart gaan we gezamenlijk een oefenrit met de OV kaart maken. De datum daarvoor moet nog worden vastgesteld!

In verband met het reserveren van koffie, thee, aantal plaatsen en computers dient u zich aan te melden voor deze middag. Aanmelden kan bij onze secretaris Jeanne van Boxtel per telefoon 0485-451309, 06-51324763 of per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deelname aan deze middag is gratis en voor iedereen toegankelijk.