Onder het motto “Er is zoveel goeds te doen in Kisumu” zijn er in de maand oktober een aantal activiteiten in de bibliotheek van Mill in samenwerking met de Stichting Klaartje Derks.

De stichting zet zich in voor het kleinschalig ondersteunen van (jonge) mensen in en om de plaats Kisumu in Kenia. Ze richt zich voornamelijk op 3 peilers: onderwijs, gezondheid en lokale initiatieven.

Zo krijgen kansarme jongeren de gelegenheid goed onderwijs te volgen en scholen worden bezocht om samen een actieplan te maken voor een betere voeding en gezondheid voor de kinderen.

Vanaf 26 september worden de vitrines en de wanden in de bibliotheek gevuld met een expositie van foto’s en lokale kunstwerkjes (uit Kisumu). Het is ook mogelijk om zelfgemaakte kaarten en “kleine hebbedingetjes” te kopen om de stichting te ondersteunen.

Op woensdagavond 17 oktober, vanaf 19.30 uur is er een presentatie over het werk van de Stichting.

De familie Derks uit Beers heeft in 2002 deze Stichting opgericht. Aanleiding daartoe was het overlijden van Klaartje Derks in 2000. Zij verongelukte hier in Nederland, nadat ze voor haar afstuderen een half jaar malaria-onderzoek had gedaan in Kisumu. Nog steeds na al die jaren blijkt het concept van de Stichting succesvol. 100% van alle donaties gaat naar de projecten en vele (jonge) mensen hebben vrijwilligerswerk gedaan o.l.v. onze hulpverleners in Kisumu.

Ook nieuwsgierig geworden: kom dan eens kijken in de bibliotheek tijdens openingstijden vanaf 26 september en u bent van harte welkom op woensdagavond 17 oktober.