Twintig procent van de Nederlanders van 12 jaar of ouder heeft problemen met slapen. Zij vallen moeilijk in slaap of worden te vroeg wakker. Goed slapen verdient daarom aandacht.

Na een goede nachtrust zijn lichaam en geest bij het wakker worden uitgerust. Bovendien bent u beter bestand tegen ziekten, vermoeidheid en burn-out.

Workshop

In deze workshop, vol praktische tips, wordt met een huisarts uit uw gemeente, ingegaan op hoe slaap uw gezondheid positief beïnvloedt en hoe u hieraan zelf kunt bijdragen. De workshop is aanstaande donderdag 27 september in de Bibliotheek Mill van 20.00 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via www.biblioplus.nl.

Thematische workshops in de regio

Door het netwerk Positieve Gezondheid in de Noordelijk Maasvallei worden de komende jaren diverse thematische workshops georganiseerd in alle zeven bibliotheken in het Land van Cuijk en Noord Limburg. De workshopreeks is een initiatief van BiblioPlus en Syntein binnen het netwerk Positieve Gezondheid in de Noordelijke Maasvallei en heeft als doel burgers concrete handvatten te bieden hoe zij hun eigen gezondheid meer ter hand kunnen nemen of anderen daarbij ondersteunen. Kijk voor meer informatie over Positieve Gezondheid op www.iph.nl. De thema’s zijn bepaald aan de hand van gesprekken met burgers uit de regio en zijn: goed slapen, je energiek voelen, grenzen aangeven, positief denken, gezonde voeding/gezonde geest.